“Bin Motorcu Bin Çocuk” sosyal sorumluluk projesi Tercan’da

“Bin Motorcu Bin Çocuk” sosyal sorumluluk projesi Tercan’da

Genel 28.09.2022 10:22:36 0
“Bin Motorcu Bin Çocuk” sosyal sorumluluk projesi Tercan’da
Tarih: 28.09.2022 10:22 Güncelleme: 28.09.2022 10:22
Motosiklet tutkunu ve fotoğrafçı İlker Kül’ün önderliğindeki "Bin Motorcu Bin Çocuk" sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde Erzincan’ın Tercan ilçesinde 4 köy okuluna eğitim yardımı yapıldı.
Fotoğraf çekimi karşılığında elde edilen gelir ile köy okullarına yardım ulaştıran motor tutkunları bu kez Tercan’da öğrencilerin yüzünü güldürdü. Motor tutkusunu ve fotoğraf çekimini bir araya getiren İlker Kül, "Bin Motorcu Bin Çocuk" diyerek sosyal sorumluluk projesi başlattı. Proje ile eğitim desteğine ihtiyaç duyulan köy okullarına ulaşarak öğrencilerin yüzlerini güldürmeyi amaçladı, amacına da ulaştı. İlk olarak kendi imkanlarıyla projeyi yürütmeye çalışan Kül, bunun için zamanla bütçenin yetersiz kaldığını gördü. Kül, bunun üzerine birkaç firma ile ulaşım, konaklama ve malzeme temini konularda sponsorluk görüşmeleri yapsa da kimseden olumlu yanıt alamayınca, kolları sıvadı.
Kül, aklına gelen fikir ile motosikletçilerin fotoğraflarını çekme karşılığında çok cüzi bir para alarak eğitim desteği için bütçe oluşturdu. Bin motosikletçinin fotoğrafını çekerek bin çocuğa ulaşmayı amaçlayan Kül, 15 kişinin üzerinde toplanan her grubun Türkiye’nin neresinde olursa olsun gidip çekimi yaparak projeye destek vermelerini sağladı.
Motosikletçilerin son durağı ise Tercan’a bağlı Kalecik, Oğulveren, Yaylım ve Gözeler köyü ilkokulu oldu. Motor tutkunları köye çıkarma yaparak kırtasiye ve giyim yardımının yanı sıra öğrencilere oyuncak dağıttı. Sevinçleri yüzlerine yansıyan çocuklar motosikletlere binip poz vermeyi de ihmal etmedi.
Proje sorumlusu İlker Kül yaptığı açıklamada; “Projemize 7 yıl önce başladık. Şu ana kadar 160 okulda 6 bin 95 çocuk giydirdik. Tercan’da 4 okul tespit ederek 109 çocuğa ulaştık” dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ