Yeni sosyal medya düzenlemesi

SOSYAL MEDYA VE STRATEJİ DERNEĞİ BAŞKANI ORHAN ATAK, MECLİSTE YASALAŞMASI BEKLENEN SOSYAL MEDYA DÜZENLEMESİ İLE İLGİLİ YAPTIĞI AÇIKLAMADA, “VESAYET ODAKLARININ VE TERÖRÜN BESLENDİĞİ SOSYAL MEDYA KULLANIMI, BU MECRAYI BİR BATAKLIĞA ?

Bilim ve Teknoloji 23.07.2020 13:23:18 0
Yeni sosyal medya düzenlemesi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 23.07.2020 13:23

Sosyal Medya ve Strateji Derneği Başkanı Orhan Atak, mecliste yasalaşması beklenen sosyal medya düzenlemesi ile ilgili yaptığı açıklamada, “Vesayet odaklarının ve terörün beslendiği sosyal medya kullanımı, bu mecrayı bir bataklığa çevirmeden bizzat TBMM’de yapılacak yeni düzenlemelerle kurutulmalıdır” dedi.

Gündemde en çok tartışılan konuların başında gelen sosyal medyanın etik kullanımı konusunda yapılması gerekenlerin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini savunan Atak, “Özellikle son 10 yılda hayatımızın merkezine oturan sosyal medya platformları ne yazık ki uzun süredir temel amacının çok dışında kullanılıyor. Yalan, iftira, linç, itibar suikastı platformları haline gelmiş ve itham edenin ispat etmesi değil de, itham edilenin kendini temize çıkarma çabası gösterdiği ilginç bir mecra noktasına gelen sosyal medya her şeyin mubah sayıldığı kirli bir araca dönüşmüştür. Günlük hayatta işlendiği anda ağır müeyyideleri olan fiiller ne yazık ki sosyal medyada işlendiğinde yeterince yaptırıma uğramamakta ve bu durumda önemli mağduriyetleri ortaya çıkarmaktadır. Ne yazık ki rumuz, nick, takma ad olarak isimlendirilen sahte profillerin arkasına sığınan şahıslar taciz dahil her türlü suçu işlemekte, iftirayı atmakta ve çoğu zaman üzülerek ifade ediyorum bu durum yanlarına kar kalmaktadır. Bugün başta Avrupa ülkeleri olmak üzere birçok ülkede sosyal medya yasaları bulunmaktadır. Türkiye ise bu hususta biraz geç kalan ülkeler arasında. Sosyal Medya ile tanışan ülke insanımızın birer birer kullanıcı olarak katıldıkları bu mecralarda gelişi güzel hareket edemeyeceklerini,suç teşkil eden unsurları dikkate alarak, karşılığında cezai bir durumun olacağını bilip, bu mecraya katılmış olsalardı elbette ki daha bilinçli ve seviyeli bir platform haline gelebilirdi” dedi.

“Sosyal medyayı ahlaki kullanmayı teşvik edecek çözümler üretilmelidir"

Terörün ve vesayet odaklarının sosyal medya mecrasını bataklığa çevirdiğini ifade eden Atak sözlerini şöyle sürdürdü:

“Muhakkak ki Sosyal Medyada estirilen bu yalan terörüne karşı, etkin bir mücadele başlatılmalıdır. Bu mücadelenin çözüm seçenekleri tekzip olmamalı, para cezası olmamalı, zorunlu yayın hiç olmamalı, yalandan medyayı tümüyle arındıracak etkin yaptırımlar ve sosyal medyayı daha ahlaki bir seviyede kullanmayı teşvik edecek çözümler TBMM’den geçirilmelidir. Vesayet odaklarının ve terörün beslendiği bu seviyesiz sosyal medya kullanımı bu mecrayı bir bataklığa çevirmeden bizzat TBMM’de yapılacak yeni düzenlemelerle kurutulmalıdır.”

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Kastamonuspor: 2


Van Spor

Serikspor'da Finansal Kriz Patladı! Sergey Yuran; "Para Almıyoruz, Ayrılmak Zorunda Kalacağım"


Van Spor

Trabzonspor, 131 Hafta Sonra Tarihi Bir Seriye Ulaştı: Süper Lig'de 4 Maç 4 Galibiyet!


Van Spor

Galatasaray, 10 Kişi Kalan Göztepe'yi Zorlu Mücadelede 2-1 Mağlup Etti! Osimhen ve Sara Golleriyle Farkı Yarattı


Van Spor

Bandırmaspor, 45 Dakika 9 Kişi Mücadele Ettiği Maçta Esenler Erokspor'u Sahanda Göndermedi


Van Spor

RAMS Başakşehir Antalyaspor'u 4-0 Mağlup Etti: 5 Maçlık Galibiyetsizlik Serisi Sona Erdi!


Van Spor

Kars 36 Spor: 3 Bulanık Kop Spor: 0


Van Spor

Elazığ’da binin üzerinde karate sporcusu, Milli Takım’a seçilmek için ter döküyor


Van Spor

Hakkârili Bedirhan Durğun Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Fırtına seriye bağladı! Evinde Eyüpspor'u rahat geçti


Van Spor

Bölgesel Amatör Lig: Bitlis 1916 Futbol SK: 2 - Dersim Spor: 0


Van Spor

Nesine 2. Lig: Yeni Malatyaspor: 0 - 1461 Trabzon FK: 4


Van Spor

Bingöl’de 750 öğrenciye forma desteği


Van Spor

Bülent Bölükbaşı: "Çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Galibiyeti çok özlemiştik"


Van Spor

51 İlden bin 200 sporcu Elazığ’da karate için buluştu


Van Spor

TFF 3. Lig: Yeşilyurtspor: 0 - Kahramanmaraşspor: 2


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Ümraniyespor: 0


Van Spor

Korkut’ta atletizm antrenmanları sürüyor


Van Spor

Mehmet Akif Ortaokulu ilçe şampiyonu oldu


Van Spor

Kars 36 Spor’da hedef 3 puan


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ