Teknofest’e Malatya damgası

BU YIL GAZİANTEP'TE DÜZENLENEN TEKNOFEST 2020' YE KATILAN MALATYA HASAN AKBUDAK İMKB MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERİ GELİŞTİRDİKLERİ İNSANSIZ HAVA ARACI İLE YARIŞMANIN İNSANSIZ HAVA ARACI SABİT KANAT DALINDA

Bilim ve Teknoloji 25.09.2020 13:23:39 0
Teknofest’e Malatya damgası
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 25.09.2020 13:23

Bu yıl Gaziantep’te düzenlenen Teknofest’e katılan Malatya Hasan Akbudak İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri, geliştirdikleri İnsansız Hava Aracı (İHA) ile yarışmanın İnsansız Hava Aracı Sabit Kanat Dalında birinci olarak büyük bir başarıya imza attı.

Türkiye’nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırmayı hedefleyen, dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali Teknofest’e Malatyalı öğrenciler damga vurdu. Binlerce gencin ürettiği fikir ve projelerin hayata geçirildiği Teknofest’e katılan Hasan Akbudak İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri geliştirdikleri Ebabil Takımı adlı İnsansız Hava Aracı ile yarışmanın İnsansız Hava Aracı Sabit Kanat Dalında birinci olarak büyük bir başarıya imza attı.

Ebabil Takımının üyeleri birincilik ödüllerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan alacak.

Geliştirilen İHA hakkında konuşan okul öğretmenlerinden Hakan Aras, Sabit Kanat kategorisinde yarışmacılardan özgünlük istendiğini belirterek, “Her uçaktan farklı şekilde bizde uçan kanat tasarladık. Uçağın altında yük bırakma mekanizması da var. Bunları öğrencilerimizle birlikte pandemi döneminde tasarladık kararlı bir çalışmamız ile. Ödülümüzü de Sayın Cumhurbaşkanımızın elinden alacağımız için mutluyuz” dedi.

Bundan sonra Malatya’nın İnsansız Hava Aracı (İHA) merkezi olması adına çalışmalar yapacaklarını ifade eden Aras, “Türkiye’de birçok Havacılık Okulu, Fen Liseleri, özel okulları geride bırakarak birinci oldu. Teknofest çok önemli bir organizasyon” ifadelerine yer verdi.

Tekonofest’e 300’e yakın takımın katıldığını ve çok zorlu yarışmalar geçtiğini ifade eden elektronik öğretmeni Mehmet Bozdağ ise TUBİTAK elemesinden sonra sayının 170’e kadar düştüğünü ve en son kanıt videoları elemesinden sonra da 75 takımın yarıştığını dile getirdi. Çok zorlu ve çetin bir yarışmadan geçtiklerini belirten Bozdağ, “Öğrencilerimizin de çok büyük çabaları ile Türkiye şampiyonu olduk, hepsini kutluyorum” dedi.

Öğrenciler Ramazan Beytekin ve Emrah Tan, yarışmada birincilik elde etikleri için mutlu olduklarını söyledi. Pandemi sürecinde zorlu bir hazırlık dönemi geçirdiklerini belirten öğrenciler, birçok okul arasından sıyrılarak Teknofest gibi önemli bir organizasyonda Türkiye birincisi olmanın da gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor kalesini gole kapatamıyor


Van Spor

Atlı cirit ön eleme müsabakaları Erzincan’da yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe Samsunspor Engeline Takıldı: 19 Mayıs'ta Golsüz Beraberlik


Van Spor

Iğdır FK - İstanbulspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - İstanbulspor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2- Aliağa Futbol Kulübü: 2


Van Spor

Yeni Malatyaspor 1- Somaspor 7


Van Spor

Bingöllü milli atletten Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ