(Özel) Van Gölüne karşı satranç eğitimi

Bitlis’in Tatvan ilçesinde 7 yaş ve üzerindeki çocuklar, Van Gölü manzarasına karşı satranç eğitimi alıyorlar.

Bilim ve Teknoloji 17.09.2021 15:53:04 0
(Özel) Van Gölüne karşı satranç eğitimi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 17.09.2021 15:53

Bitlis’in Tatvan ilçesinde 7 yaş ve üzerindeki çocuklar, Van Gölü manzarasına karşı satranç eğitimi alıyorlar.

Tarihi uzun yıllara dayanan satranç, Tatvan’da da küçük çocukların eğlencesi haline geldi. Van Gölü manzarasına karşı eğitim verdiklerini söyleyen Tatvan ilçe satranç temsilcisi, antrenör ve il hakemi olan Selahattin Bayav, “Çocuklarımızın ferah bir ortamda satrancı oynaması için elbette ki yerimizi de biz ferah olarak seçtik. Gördüğünüz gibi derneğimizden Van Gölü manzaralı sahili ile birlikte çok ferah ve nezih bir ortamda kursumuzu devam ettiriyoruz. İnşallah ileriki zamanlar da katmerli olarak bunlara devam edeceğiz” dedi.

Satrancın çocuklar üzerindeki faydasına değinen beden eğitimi öğretmeni ve satranç antrenörü Muhammet Bulut, “17 yıldır satranç sporculuğu yapıyorum. Son 5 yıldır da satranç antrenörlüğü yapıyorum. Tatvan Satranç Kulübü olarak çocuklara satranç dersi veriyoruz. Satrancın çocuklarda ki faydası çocukların sosyalleşmesi, çocukların zihinsel gelişimi, çocukların hesap yeteneğinin artması ve sayısal yeteneğinin artması anlamında satranç faydalı oluyor. Bizde Tatvan Satranç Eğitim Derneği olarak bunu yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Satrancın çocuğunun gelişiminde katkısını gördüğünü aktaran veli Serkan Saçın, “Tatvan satranç eğitimi denince akla ilk gelen üstat Selahattin Bayav’ın katkılarıyla 7 yaşındaki oğlum Emir Ali Saçın, Bitlis genelinde il birincisi oldu. Akabinde bu başarısını Selahattin öğretmeninin destekleriyle eğitimleriyle başarısını devam ettirdi. Bu sene içinde de Bitlis il birincisi oldu. Çocuğumun zihinsel gelişiminde, psikolojik gelişiminde satrancın birebir faydasını gördük. Bu konuda tekrardan emeği geçen hocalarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Kursun en küçük öğrencisi Nurdamla Bayav, “Satranç biliyorum. Eğleniyorum. Onunla oynamakla zamanımı çok güzel geçiriyorum” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Başkan Şebin’den, İHA Bölge Müdürü Türkez’e 10. yıl plaketi


Van Spor

Elazığspor, Elazığ’a dönüyor


Van Spor

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde büyük gelişim ve dönüşüm


Van Spor

Elazığlı antrenöre milli görev


Van Spor

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ