İnönü Üniversitesi’nin AB projesinden pay alma çabası

Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Avrupa Birliği projelerine katılmanın önemine değinerek, “Ufuk Avrupa ve ERA projeleri, Avrupa Birliği ve Avrupa Birliğine üye olmayı hedefleyen 44 ülkeyi kapsayan, neredeyse

Bilim ve Teknoloji 18.04.2021 10:41:46 0
İnönü Üniversitesi’nin AB projesinden pay alma çabası
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 18.04.2021 10:41

Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Avrupa Birliği projelerine katılmanın önemine değinerek, “Ufuk Avrupa ve ERA projeleri, Avrupa Birliği ve Avrupa Birliğine üye olmayı hedefleyen 44 ülkeyi kapsayan, neredeyse 100 milyar euroya yakın bir bütçe sağlayan projedir. İnönü Üniversitesi olarak hedefimiz bu projeden pay almaktır” dedi.

İnönü Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Birimi tarafından “Ufuk Avrupa ve ERA Projelerine Başvuru Süreci” semineri gerçekleştirildi. Çevrimiçi düzenlenen seminere konuşmacı olarak Orta Doğu Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Külah katıldı. Külah, “Ufuk Avrupa ve ERA Projelerine Başvuru Süreci” hakkında bilgi verdi.

BAP Müdürü Prof. Dr. İbrahim Türkmen’in moderatörlüğünde gerçekleşen etkinliğin açılış konuşmasını yapan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Ufuk Avrupa ve ERA Projelerine katılmanın önemine değinerek, “Ufuk Avrupa ve ERA projeleri, Avrupa Birliği ve Avrupa Birliğine üye olmayı hedefleyen 44 ülkeyi kapsayan ve neredeyse 100 milyar euroya yakın bir bütçe sağlayan projedir. İnönü Üniversitesi olarak hedefimiz bu projeden pay almaktır. Üniversitemizde bununla ilgili olarak bir seri çalışmayı sürekli yapacağız” şeklinde konuştu.

“Ufuk Avrupa ve ERA Projelerine Başvurusu Süreci” konusunda projesinden ve başvuru sürecindeki deneyimlerinden söz eden Prof. Dr. Haluk Külah, 2007 ve 2013 yıllarında sözü edilen projelere değişik araştırmalarla başvurduklarını ancak olumsuz cevap aldıklarını bildirdi.

2014 yılında “Kafatası İçerisine Gömülü İşitme Cihazlarının Geliştirilmesi” projesiyle katıldıklarını aktaran Külah, projenin kabul edildiğini fakat mülakatta olumsuz sonuç aldıklarını kaydetti.

Külah, dördüncü başvuru sonucunda projelerinin kabul edildiğini vurgulayarak, ERA Projelerine başvuracaklar için, “ERA Projeleri’nin sizden istedikleri yüksek riskli ve yüksek kazançlı projelerdir. Tamamen çığır açıcı özelliği olmasını bekliyorlar ve o projeyi Avrupa sınırları içerisinde yapabilecek birisi varsa bunun sizin olduğunuzu göstermenizi istiyorlar. Tamamen bilimsel proje istiyorlar, ticarileşme, son ürün ya da patent gibi endişeler yok” önerilerinde bulundu.

Külah, ERA Projeleri özelinde başvuru yapacak kişilerin, başvurulan alanda yetkinliği gösteren çalışmaların özgeçmişinde belirtilmesi gerektiğini ifade etti.

Başvuru sürecindeki raporları hazırlamak için profesyonel destek ve danışmanlardan faydalanmanın önemli olduğuna dikkat çeken Külah, danışmanlardan alınan geri bildirimlerin faydalı olacağını kaydetti.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Genç Yıldız Arda Güler, Madrid Derbisinde Rüzgar Gibi Esti: 11 Dakikada Gol ve Asist


Van Spor

Elazığlı sporcular milli takım seçmelerine davet edildi


Van Spor

Ağrı’da Avrupa Spor Haftası etkinlikleri düzenlendi


Van Spor

Avrupa Cross Snowboard Yarışları 2026’da Erzincan’da!


Van Spor

Galatasaray’dan ligde üst üste 15. galibiyet


Van Spor

Vali Hatipoğlu, başarılı gençlerle bir araya geldi


Van Spor

Speed Skating spor kulübü yönetiminden Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Sporla yükselen şehir Erzincan!


Van Spor

Teknik Direktör Gül, "Eksiklerimizi biliyoruz ve kendi içimizde analiz edip düzeltmek için yoğun çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den okullara spor malzemesi desteği


Van Spor

Yüksekova Spor, Trabzonspor maçına Kars’ta hazırlanıyor


Van Spor

Kayseri'de Rafa şov! Beşiktaş gol olup yağdı


Van Spor

Bodrumspor Deplasmanda Puan Peşinde: Vanspor Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta, Hangi Kanalda?


Van Spor

Serkan Özbalta: "Çok ciddi bütçesi olan takımlara karşı yarışıyoruz"


Van Spor

Sedat Ağçay: "İki takım hak etiği puanı aldı"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Ankara Keçiörengücü: 1


Van Spor

Elazığspor maçında Batman Petrolspor’a seyirci yasağı


Van Spor

Mehmet Kırık, sporda başarının adı oldu


Van Spor

Iğdır FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK 4 - Hatayspor: 2


Van Spor

Çakmur; "Yeni stat projesi hız kesmeden sürüyor"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ