İleri düzeyde Biyoteknolojik Teşhis Kiti Projesine uluslararası destek

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ve British Council arasındaki iş birliği programı kapsamında Doç. Dr. Seyda Cengiz ile çalışma ekibi tarafından hazırlanan ve TÜBİTAK 2551 Newton Programına sunulan 'Süt Sığ?

Bilim ve Teknoloji 14.12.2020 16:10:43 0
İleri düzeyde Biyoteknolojik Teşhis Kiti Projesine uluslararası destek
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 14.12.2020 16:10

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ve British Council arasındaki iş birliği programı kapsamında Doç. Dr. Seyda Cengiz ile çalışma ekibi tarafından hazırlanan ve TÜBİTAK 2551 Newton Programına sunulan "Süt Sığırlarında Antimikrobiyal Dirençli Mastitis ile Mücadele İçin Hızlı Teşhis Kiti Teknolojileri" isimli proje desteklenmeye hak kazandı.

Hazırladıkları projenin desteklenmesinden dolayı ekip olarak memnuniyet duyduklarını ifade eden Doç. Dr. Seyda Cengiz projede; süt işletmelerinde önemli ekonomik kayıplar oluşturan mastitisin (süt kanallarının tıkanmasından kaynaklı ve genellikle enfeksiyonla seyreden meme inflamasyonu) hızlı ve yerinde teşhisine yönelik ileri düzey biyoteknolojik teşhis kiti geliştirilmesi ve laktasyon dönemindeki hayvanların immun sisteminin özel beslenme programı ile desteklenmesi hedefiyle yola çıktıklarını belirtti.

Bu hedef doğrultusunda Atatürk Üniversitesi laboratuvarlarında geliştirilen projenin uluslararası bir program kapsamında onay almasının kendisi ve ekibi adına gurur verici olduğunu belirten Cengiz, destek veren herkese teşekkür etti.

“Geliştirilen Her Projenin Destekçisi Olmaya Devam Edeceğiz”

Araştırma ve eğitimde uluslararasılaşmayı kendine hedef edinmiş Atatürk Üniversitesinin, geliştirdiği projeler ve uygulamaya koyduğu birçok başarılı çalışma ile ülke bilimine katkı sunmaya devam ettiğini belirten Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı: “63 yıllık geleneği ve tecrübesiyle hem bölgesine hem de ülkesi ile çevre ülkelere yenilikçi bir bakış açısı kazandırma arzusunda olan Atatürk Üniversitesi, akademisyenlerinin ve öğrencilerinin geliştirdiği her projeye destek olmaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.

TÜBİTAK 2551 Newton Programına sunulan ve uluslararası alanda desteklenmeye hak kazanan bu projenin hazırlanmasında emeği geçen akademisyenleri tebrik eden Rektör Çomaklı, proje ekibine başarılar diledi.

Türkiye adına Atatürk Üniversitesinin, Birleşik Krallık adına ise Glasgow Üniversitesinin yürütücülük yapacağı projenin biyoteknolojik çalışmaları Atatürk Üniversitesi Veterinerlikte Aşı ve Biyolojik Ürün Araştırma, Geliştirme ve Uygulama Merkezinde gerçekleştirilecek. Doç. Dr. Seyda Cengiz, Prof. Dr. Armağan Hayırlı ve Dr. Öğr. Üyesi M. Cemal Adıgüzel’den oluşan proje ekibinde ayrıca lisans ve lisansüstü programlarda eğitim gören öğrenciler de bursiyer olarak görev alacak.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ