Atatürk Üniversitesi robot günlerinde gençlerle buluştu

Atatürk Üniversitesinin hem paydaşı olduğu hem de çok sayıda standıyla katılım sağladığı 7. Robot Günleri (Robofest) sona erdi.

Bilim ve Teknoloji 25.05.2022 13:20:25 0
Atatürk Üniversitesi robot günlerinde gençlerle buluştu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 25.05.2022 13:20

Atatürk Üniversitesinin hem paydaşı olduğu hem de çok sayıda standıyla katılım sağladığı 7. Robot Günleri (Robofest) sona erdi.

Gençleri bilimle buluşturmak, analitik ve mekanik zekâ gelişimlerine katkı sunmak, güncel gelişmelerden haberdar olmalarını sağlamak ve yaparak yaşayarak öğrenmelerine yardımcı olmak amacıyla Bilim Erzurum Merkezinde düzenlenen etkinlikte öğrenciler; tasarladıkları robotları, uçakları, insansız hava araçları ile otomobilleri sergileme şansına sahip oldu.

Alanında uzman kişiler tarafından seminerlerin ve panellerin düzenlendiği etkinliklerde yaklaşık 30 Teknofest Takımı yer aldı. Roket gösterilerinin, drone şovlarının, uygulamalı üretimlerin ve teknik atölyelerin yapıldığı festivalde ayrıca sanal gerçeklik adına yapılan çalışmalar da ilgi odağı oldu.

“Gençlerimizi Geleceğe Hazırlamak Bizlerin En Önemli Görevidir”

Etkinlikle ilgili bir değerlendirmede bulunan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, gençlerin bilimle temas etmelerini sağlayacak ve onların bu alana yönelmelerine vesile olacak her türlü etkinliği sonuna kadar desteklemeye devam edeceklerini söyledi.

Robot ve robotik alt sistemlerin tasarım ve uygulamalarını teşvik etmek, çeşitli uzman disiplin alanlarında kazanılmış bilgi ve becerilerini takım çalışması ve ruhu içerisinde aktarmayı sağlamak, her geçen gün yenilenip geliştirilmekte olan teknoloji dünyasından haberdar olmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen etkinliğin oldukça faydalı geçtiğini belirten Rektör Çomaklı: “Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi o günlere hazırlamak da bizlerin en önemli görevidir. Bu sorumluluğun bilinciyle, üniversitemiz bünyesinde verilen kaliteli eğitimin yanında toplumsal katkı misyonumuz doğrultusunda da bu ve benzeri birçok etkinliğin hayata geçirilmesinde aktif rol oynuyoruz. Biliyoruz ki; küçük yaşlarda çeşitli olaylara gösterilen ilgi ve merak, ilerleyen yaşlarda mesleki beceri olarak geri dönüyor. Bu düşüncelerle, böylesine kıymetli bir etkinliğin düzenlenmesinde emeği olan herkese teşekkür ediyor, 8. Robot Günlerinde de buluşmayı temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

Çakmur’dan spor tesislerinde çalışan personele teşekkür belgesi


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘talimatlara aykırı hareket’ sevki


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan geriye kusursuz stat zemini kaldı


Van Spor

Korkmaz kardeşlerden çifte başarı


Van Spor

Erzincan’da cirit gösterisine davet


Van Spor

Havalı silahlar seçmelerinde Erzincan rüzgârı


Van Spor

Malatya’dan 7 sporcu milli takım kampına gitmeye hak kazandı


Van Spor

Erzurum Teknik Üniversitesi, ÜNİLİG Türkiye şampiyonluğunu kutladı


Van Spor

Elazığ dartta Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Hakkari’de ‘satranç il birinciliği’ yapıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ