Türkiye milli teknolojisiyle geleceğe emin adımlarla yürüyor

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Kacır, 'Ben inanıyorum ki 10 yıl içerisinde Türkiye dünyada teknolojinin özellikle kırılım gerçekleştirdiği alanlarda liderliğe oynayan ülkelerden biri olacak.' dedi.

Bilim ve Teknoloji 25.09.2020 13:16:01 0
Türkiye milli teknolojisiyle geleceğe emin adımlarla yürüyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 25.09.2020 13:16

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, Anadolu Ajansının (AA) "Global İletişim Ortağı" olduğu, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde Gaziantep'te düzenlenen TEKNOFEST 2020'de Türkiye'nin yerli ve milli sanayiye yönelik yatırımlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye'nin son yıllarda çok ciddi bir milli teknoloji hamlesi gerçekleştirdiğini vurgulayan Kacır, Türkiye'nin bu anlamda ciddi bir altyapıyı kısa sürede oluşturduğunu dile getirdi.

Kacır, teknoloji odaklı 6 binden fazla şirketin toplam 30 binden fazla Ar-Ge projesini tamamladığını, 10 bin projenin ise halen sürdüğünü belirtti.

"Tam bağımsız Türkiye iddiasını gerçekleştiriyoruz"

Türkiye'de 80 Teknopark, 1500'den fazla da Ar-Ge ve Tasarım Merkezi'nin bulunduğunu hatırlatan Kacır, şöyle devam etti:

"Sadece son 13 yılda araştırma geliştirme insan kaynağımız 3 mislini aşarak 180 bine yaklaştı. Dolayısıyla bu altyapı artık somut sonuçlarını vermeye başladı. Bunun ilk sonuçlarını savunma sanayinde görmeye başladık. Bu zor coğrafyada hem terörle mücadelede hem sınır ötesi harekatlarda Türk Silahlı Kuvvetlerimizle, kendi ürünlerimizle, kendi teknolojik ürünlerimizle, savunma sanayi projelerimizle tam bağımsız Türkiye iddiasını gerçekleştiriyoruz. Şimdi savunma sanayiindeki başarıyı diğer alanlara yaygınlaştırmanın zamanı. Enerji teknolojilerinde, ulaşım teknolojilerinde, sağlık teknolojilerinde benzer başarı hikayelerini yazabiliriz."

Kacır, salgın döneminde Türkiye'nin teknoloji ve sanayi şirketlerinin bir araya gelerek dünyada en hızlı şekilde solunum cihazını ürettiğini vurguladı.

"Her alanda adım adım yükseliyoruz"

Türkiye'nin her alanda yüksek teknoloji üretip dünyaya ihraç edebilen bir ülke haline geldiğine dikkati çeken Kacır, şunları kaydetti:

"Savunma sanayindeki yerli ve milli üretimimizi son 15 yılda yüzde 15-20'lerden yüzde 70'lere getirdik. Şu anda her alanda adım adım yükseliyoruz. Elektrikli trenimizi üretiyoruz, milli otomobil projesini başlattık. Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu yoğun bir şekilde çalışıyor. Otomobildeki devrimleri yakalamaya gayret ediyoruz, elektrikli araç ve sürücüsüz araç devrimini yakalama hedefiyle Türkiye'nin otomobili projesi hayata geçiyor. Sağlıkta benzer başarıları gerçekleştirmeye başladık. Önümüzdeki dönemde ilaç ve tıbbi cihazda ciddi başarı hikayeleri görüyor olacağız. Geçtiğimiz ay Cumhurbaşkanımız çok büyük bir güneş enerjisi panel fabrikasını açtı."

Kacır, bütün alanlarda artık sonuçları görmeye başladıklarını dile getirerek, "Ben inanıyorum ki 10 yıl içerisinde Türkiye dünyada teknolojinin özellikle kırılım gerçekleştirdiği alanlarda liderliğe oynayan ülkelerden biri olacak. Bu insan kaynağına, bu güce, bu altyapıya ve potansiyele bu ülke sahip." değerlendirmesinde bulundu.

Kacır, bu kapsamda TEKNOFEST'in de Türkiye'nin milli teknoloji hamlesi yolcuğuna önemli katkılar sunduğunu sözlerine ekledi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Avrupa Kış Sporları Haftası etkinlikleri Hakkâri’de düzenlendi


Van Spor

Bingöllü sporcular 8 madalya kazandı


Van Spor

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ