Ordu'da bin 500'ü aşkın çocuğa kodlama öğretildi

- Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği iş birliğiyle hayata geçirilen 'Yarını Kodlayanlar' projesi kapsamında, Ordu'nun Gülyalı ilçesine bağlı Kestane köyünde fındık toplamaya gelen ailelerin çocuklarının da katıldığı eğitim

Bilim ve Teknoloji 3.09.2019 10:48:01 0
Ordu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 03.09.2019 10:48

İSTANBUL (AA) - Türkiye Vodafone Vakfı, dijital geleceğe hazır nesillerin yetiştirilmesi hedefiyle Habitat Derneği iş birliği ile hayata geçirdiği "Yarını Kodlayanlar" projesi kapsamında, Ordu'da kodlama eğitimleri düzenlemeye devam ediyor.

Türkiye Vodafone Vakfı'ndan yapılan açıklamaya göre, Vakıf, dijital geleceğe hazır nesiller yetiştirilmesi hedefiyle Habitat Derneği iş birliğiyle hayata geçirdiği "Yarını Kodlayanlar" projesi kapsamında Ordu'nun köy ve kasabalarında kodlama eğitimleri düzenlemeyi sürdürüyor.

Ordu Gülyalı Belediyesi'nin yerel desteğiyle ağustos ayı boyunca Kestane Köyü İlköğretim Okulu'nda düzenlenen eğitimlere yaşları 7-14 arasında değişen toplam 100 çocuk katıldı.

Kestane köyünde yaşayan çocuklar ile fındık sezonu nedeniyle Ordu'ya fındık toplamaya gelen ailelerin çocuklarının katıldığı eğitimlerde, çocuklar programlama hakkında fikir sahibi olurken, yaratıcılıklarını ortaya çıkaracak çalışmalar yaptı.

"Yarını Kodlayanlar" projesiyle Ordu'da bin 500'ü, Karadeniz Bölgesi'nde ise 3 bini aşkın çocuğa ulaşıldı.


- "Çocuklarımız, fındık bahçelerine gitmek yerine teknolojinin dilini öğrendi"


Açıklamada görüşlerine yer verilen Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel, Vodafone olarak, daha iyi bir gelecek için çocukların eğitimine destek olmak gerektiğini ve tüketen değil, üreten bir nesil istediklerini belirtti.

Teknoloji üretebilmek için dijital dünyanın dili olarak kabul edilen kodlamayı öğrenmek gerektiğini aktaran Süel, düzenledikleri kodlama eğitimleriyle çocukların programlama hakkında fikir sahibi olduğunu, yaratıcılıklarını ortaya çıkaracak çalışmalar yaptığını, kendi hayal dünyalarını oluşturup kendi oyunlarını üretebildiklerini bildirdi.

Süel, "Projemiz bugün artık bir kodlama seferberliğine dönüştü. Projemizi adım adım tüm Türkiye’ye yayıyoruz. Eğitimde fırsat eşitliğini yakalamak amacıyla kodlama eğitimine ulaşmakta zorluk çeken, sosyoekonomik anlamda dezavantajlı çocuklarımıza da bu fırsatı sunuyoruz. Ordu’nun Kestane köyünde düzenlediğimiz eğitimlerde, Adana’dan, Şanlıurfa’dan, Gaziantep’ten Gülyalı’ya fındık toplamaya gelen ailelerin çocuklarına da eğitim verme imkanı bulduğumuz için mutluyuz. Bu çocuklarımız, fındık bahçelerine gitmek yerine kodlama sınıfında teknolojinin dilini öğrendi. Projemizi yaygınlaştırmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.


- Hedef 81 ilde 100 bin çocuk


Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır da 20 yıldır toplumsal dönüşüm ve bilişim odaklı kalkınma alanlarında çalışma yürüttüklerini belirterek, sürdürülebilir kalkınma alanında çalışan bir sivil toplum kuruluşu olduklarını vurguladı.

"Yarını Kodlayanlar" projesiyle bilişim odaklı dönüşümü çocuklar aracılığıyla gerçekleştirmek istediklerini aktaran Hazır, şunları kaydetti:

"Kodlama bilmek artık okuma yazma bilmek kadar önemli. Bütün Avrupa ülkelerinde olduğu gibi Türkiye’de de kodlamanın ders olarak yer almamasının önündeki en büyük engel, bunu verecek yetişmiş insan gücünün olmaması. Bunun için biz de projemiz kapsamında gençleri eğitiyoruz. Onlar da aldıkları eğitimi çocuklara ulaştırıyorlar.

Ordu’da Gülyalı Belediyesi'nin yerel desteği ile gerçekleştirdiğimiz ve Türkiye'nin en genç belediye başkanlarından Ulaş Tepe’nin büyük katkıları ile verdiğimiz eğitimlerde çocukların hayatlarında unutamayacakları bir fındık dönemi geçirmelerini sağladık. Kendi şehirlerinden çıkıp fındık toplamaya gelen ailelerin çocuklarını teknoloji ve kodlama ile buluşturduk. 'Yarını Kodlayanlar' ile kodlama ve teknoloji eğitimlerini çocuklara ulaştırmaya devam edeceğiz."


- Hedef 100 bin çocuk


Verilen bilgiye göre, "Yarını Kodlayanlar" projesiyle Türkiye'nin dört bir yanında yaşları 7-14 arasında değişen çocuklara kodlama eğitimi veriliyor.

Gönüllü eğitmenlerin yönetiminde programlamaya giriş, uygulama yapma, hikaye oluşturma ve oyun yapma gibi konularda teorik ve uygulamalı eğitimlerin verildiği projeyle son 3 yılda 60 ilde 43 binin üzerinde çocuğa ulaşıldı.

Türkiye Vodafone Vakfı, gelecek bir yıl içinde 81 ilde 100 bin çocuğa daha kodlama eğitimi vermeyi hedefliyor.



Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ