Gaziantep farklı bir TEKNOFEST'e hazırlanıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin, TEKNOFEST 2020'ye ilişkin, 'Yarışmaların online yapıldığı, deneyapların, milli ve yerli teknoloji altyapımızın gençler tarafından büyük bir vizyonla devam ettiği bir süreci revize edece?

Bilim ve Teknoloji 24.05.2020 13:08:08 0
Gaziantep farklı bir TEKNOFEST
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 24.05.2020 13:08

GAZİANTEP(AA) - Anadolu Ajansının (AA) "Global İletişim Ortağı" olduğu TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nin 22-27 Eylül'de Milli Mücadele'nin sembol şehirlerinden Gaziantep’te gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, hazırlıkları devam eden festivalle ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, TEKNOFEST'in her yıl gençleri ve toplumu çok heyecanlandırdığını söyledi.

Festivalle ilgili yakın zamanda Baykar Teknik Müdürü ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar ile görüşme gerçekleştirdiklerini anlatan Şahin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecine uygun planlamalar yapılacağını belirtti.

Şahin, günlük hayatın artık yeni normale göre düzenleneceğine işaret ederek, şöyle konuştu:

"Pandemiyle birlikte birçok insanı bir arada tutacağımız festival anlayışından çıkıp, yarışmaların online yapıldığı, deneyapların, milli ve yerli teknoloji altyapımızın gençler tarafından büyük bir vizyonla devam ettiği bir süreci revize edeceğiz. Yani yeni normalin yeni festivallerle ilgili yeniden düzenlenmesi gerekiyor. Buna en uygun festival aslında TEKNOFEST. Çünkü teknolojiyi en iyi kullanan altyapısı var, bunu online sistemle sanal aleme taşıdığınızda ve dijitalleştiğinizde bunu yapmamak için hiçbir nedeniniz yok. Yeni normalin getirdiği yeni düzenlemeyle bunu hızlı şekilde yapacağımızı düşünüyoruz."

T3 Vakfı ile sıkı çalışma gerçekleştirdiklerini dile getiren Şahin, "Gaziantep bünyesinde bununla ilgili yapılması gereken A, B ve C planlarının hepsini hazırladık. Ramazan Bayramı'ndan sonra da bunun son kararını alacağız." ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ