Bilgisayar mühendisliği bölümü öğrencilerinden önemli başarı

Bilgisayar mühendisliği bölümü öğrencilerinden önemli başarı

Genel 28.07.2022 11:40:59 0
Bilgisayar mühendisliği bölümü öğrencilerinden önemli başarı
Tarih: 28.07.2022 11:40 Güncelleme: 28.07.2022 11:40
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) tarafından bu yıl 10.su düzenlenen 2242 kodlu Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları finaline Atatürk Üniversitesi damga vurdu. Yarışmaya katılan Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencileri önemli bir başarıya imza atarak Türkiye birincisi ve Türkiye üçüncüsü oldu.
Daha önce Atatürk Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Deniz Dal danışmanlığında lisans bitirme projesi olarak hazırlanan beş projenin dördü bu yarışmada final sergisine davet edilen 120 proje arasına girme başarısını göstermişti. Yarışmanın final sergisi ve proje değerlendirmeleri; dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST etkinlikleri çerçevesinde 22-24 Temmuz 2022 tarihleri arasında Giresun’da gerçekleştirildi ve final sergisine 9 ana alandan 120 projenin sahibi 228 öğrenci katıldı. Yapılan jüri değerlendirmeleri sonucunda her alanda birincilik, ikincilik, üçüncülük ve teşvik ödülü alan 36 proje belirlendi.
Final sonuçlarına göre eğitim ana alanında RFID Temelli, Etkileşimli ve Eğitici Oyun Ekosistemi Projesiyle Ebru Aslan ve Şeymanur Başgöze Türkiye 1.si olurken, Sosyal Yenilikçilik ve Girişimcilik ana alanında Yapay Zekâ Destekli Sanal Okçuluk Eğitmeni Projesiyle de İbrahim Hakkı Rizelioğlu ve Mine Nur Kasımoğulları Türkiye 3.sü oldu.
Bilgisayar Mühendisliği Bölümünün Başarılı Eğitimi Ödüllendiriliyor
Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Dr. Öğr. Üyesi Deniz Dal, bu yarışmada öğrencilerinin 2019 yılından beri aralıksız olarak gösterdikleri başarının gurur verici olduğunu belirtti. Dr. Öğr. Üyesi Dal, 2019 yılında bölge yarışmasında alınan iki birinciliğin, bir üçüncülüğün ve Türkiye finalinde alınan bir ikinciliğin; 2020 yılında bölge yarışmasında alınan üç birinciliğin, Türkiye finalinde alınan bir birincilik ve bir üçüncülüğün; 2021 yılında beş proje başvurusunun üçünün final sergisine davet edilmesinin ve 2022 yılında ise Türkiye birinciliği ve Türkiye üçüncülüğü dereceleriyle Atatürk Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde verilen eğitim kalitesinin tescillediğine vurgu yaptı.
Elde edilen başarıların üniversite adına gurur kaynağı olduğunu aktaran Deniz Dal, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı başta olmak üzere Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Sadeler’e ve tüm Mühendislik Fakültesi ailesine desteklerinden dolayı teşekkür etti.
Etkinliğin ödül töreni ise ödül alan proje sahiplerinin katılımıyla 30 Ağustos-4 Eylül 2022 tarihlerinde Samsun’da yapılacak TEKNOFEST 2022 çerçevesinde düzenlenecek.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Kastamonuspor: 2


Van Spor

Serikspor'da Finansal Kriz Patladı! Sergey Yuran; "Para Almıyoruz, Ayrılmak Zorunda Kalacağım"


Van Spor

Trabzonspor, 131 Hafta Sonra Tarihi Bir Seriye Ulaştı: Süper Lig'de 4 Maç 4 Galibiyet!


Van Spor

Galatasaray, 10 Kişi Kalan Göztepe'yi Zorlu Mücadelede 2-1 Mağlup Etti! Osimhen ve Sara Golleriyle Farkı Yarattı


Van Spor

Bandırmaspor, 45 Dakika 9 Kişi Mücadele Ettiği Maçta Esenler Erokspor'u Sahanda Göndermedi


Van Spor

RAMS Başakşehir Antalyaspor'u 4-0 Mağlup Etti: 5 Maçlık Galibiyetsizlik Serisi Sona Erdi!


Van Spor

Kars 36 Spor: 3 Bulanık Kop Spor: 0


Van Spor

Elazığ’da binin üzerinde karate sporcusu, Milli Takım’a seçilmek için ter döküyor


Van Spor

Hakkârili Bedirhan Durğun Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Fırtına seriye bağladı! Evinde Eyüpspor'u rahat geçti


Van Spor

Bölgesel Amatör Lig: Bitlis 1916 Futbol SK: 2 - Dersim Spor: 0


Van Spor

Nesine 2. Lig: Yeni Malatyaspor: 0 - 1461 Trabzon FK: 4


Van Spor

Bingöl’de 750 öğrenciye forma desteği


Van Spor

Bülent Bölükbaşı: "Çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Galibiyeti çok özlemiştik"


Van Spor

51 İlden bin 200 sporcu Elazığ’da karate için buluştu


Van Spor

TFF 3. Lig: Yeşilyurtspor: 0 - Kahramanmaraşspor: 2


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Ümraniyespor: 0


Van Spor

Korkut’ta atletizm antrenmanları sürüyor


Van Spor

Mehmet Akif Ortaokulu ilçe şampiyonu oldu


Van Spor

Kars 36 Spor’da hedef 3 puan


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ