Tarih: 02.10.2024 00:32

Biden-Harris Acil Durum Odasında: İsrail'le İran'a Karşı Strateji Belirliyorlar

Facebook Twitter Linked-in

ABD BAŞKANI BIDEN VE YÖNETİMİ ACİL TOPLANTI DÜZENLEDİ

Washington'da gergin bir atmosfer hakim. ABD Başkanı Joe Biden ve ulusal güvenlik ekibi, İran'ın İsrail'e yönelik füze saldırıları üzerine Beyaz Saray'daki Acil Durum Odası'nda bir araya geldi. Toplantıda, İran'a yapılacak olası misillemelerin yol haritası ele alındı.

İSRAİL'İN LÜBNAN'A KARA HAREKATI ORTA DOĞU'YU KARIŞTIRDI

İsrail'in Gazze'de yürüttüğü operasyonların yanında Lübnan'a kara harekatı da eklenince bölgede tansiyon yükseldi. Ordu, açıklamasında Orta Doğu'daki çeşitli noktaları hedef alacaklarını belirtti.

İRAN'DAN İSRAİL'E FÜZE YAĞMURU, ABD ALARMA GEÇTİ

ABD'nin tahminlerinin ardından İran eyleme geçerek İsrail'e yaklaşık 500 füze fırlattı. Bu olay, İsrail ve ABD'de endişe yarattı ve ABD yönetimi tarafından acil önlemler alınmasını gerektirdi.

ABD ORDUSUNA İSRAİL TALİMATI: SAVUNMAYA YARDIM EDİN

Biden, İsrail'in kendini savunmasına yardım etmek ve İsrail'i hedef alan füzeleri etkisiz hale getirmek üzere ABD ordusuna emir verdiğini belirtti.

ABD ASKERLERİNİN ORTA DOĞU'YA KONUŞLANDIRILMASI

Beyaz Saray'dan edinilen bilgiye göre, binlerce ABD askeri İsrail'in Lübnan'a yürüttüğü karadan müdahaleye destek için Orta Doğu'ya konuşlandırılıyor.

İRAN'A ORTAK MİSİLLEME HAZIRLIKLARI BAŞLADI

Biden'ın verdiği emrin ardından İsrail ve ABD'nin İran'a karşı ortak bir saldırı düzenleyeceği yönünde iddialar güç kazandı. İsrail ordusu da bölgenin farklı noktalarına saldırı düzenleneceğini açıkladı.

ABD VE İSRAİL'İN HEDEFİ NÜKLEER TESİSLER OLABİLİR

New York Times gazetesinin haberine göre ABD ve İsrail, İran'ın nükleer faaliyet gösteren tesislerini, özellikle Natanz'daki uranyum zenginleştirme tesislerini hedef alabilir. Natanz'da İran'ın bomba kalitesi seviyesine yakın uranyum üretimi yaptığı bilgisi paylaşıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —