Beyrut'un Gökyüzünde Savaş Ateşi: İsrail'den Hava Hücumu

İsrail'den Beyrut'un güneyine hava saldırısı.

Dünya 7.10.2024 09:33:00 0
Beyrut
Tarih: 07.10.2024 09:35

İsrail Savunma Kuvvetleri, Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güney bölgelerine hava saldırısı düzenledi. Saldırının ayrıntıları ve can kaybı bilgisi şu an için belirsizliğini koruyor.

HENÜZ AÇIKLAMA YAPILMADI

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmaların gölgesinde, İsrail'in bu son hava saldırısı dikkatleri yeniden bölgeye çevirdi. Saldırının gerçekleştiği bölge hakkında somut bilgiler henüz kamuoyuna yansımadı. Yetkililer, saldırıda ölen ya da yaralananlar hakkında herhangi bir bilgi paylaşmadı.

BEYRUT'TAN ALARMLAR YÜKSELDİ

Beyrut'un güneyindeki dramatik anlara ait görüntüler internette hızla yayılıyor. Görüntülerde, tarihi şehrin dumanlar ve alevler içinde olduğu gözlemlendi. Çevrimiçi platofomlarda bu görüntülere, kullanıcılar tarafından endişeli ve korku dolu yorumlar yapıldı.

ACI BİLANÇO ARTIYOR

Lübnan Sağlık Bakanlığı'nın yayınladığı rapora göre, geçen yıl ekim ayından beri devam eden İsrail'in saldırıları sonucunda Lübnan'da 2 bin 23 kişi hayatını kaybetti. Raporda ayrıca yaralı sayısının 9 bin 526 kişiye çıktığı ve bu rakamlar arasında 127 çocuk ile 261 kadının da bulunduğu belirtildi.

Beyrut'un güneyine yönelik bu son saldırının, ölü ve yaralı sayısına ne gibi bir etki yapacağı konusunda ise henüz bir bilgi bulunmuyor. Saldırıdan önce tahliye emirlerinin verildiği açıklandı.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem