Beyleredesi için 4,5 yıl önce çözüm önerisi görmezden gelindi

Beyleredesi için 4,5 yıl önce çözüm önerisi görmezden gelindi

Genel 2.09.2024 16:10:16 0
Beyleredesi için 4,5 yıl önce çözüm önerisi görmezden gelindi
Tarih: 02.09.2024 16:10 Güncelleme: 02.09.2024 16:10
DAİMFED Malatya Şube Başkanı İnşaat Yüksek Mühendisi Kadircan Esen, 2020 yılında Beylerdersi Viyadüğü’ne alternatif bir köprünün yapımı için o dönem yaptıkları başvurunun Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin revizyon imar planlarını onaylanmaması nedeniyle sekteye uğradığını açıkladı.
Şehrin Batı girişinde bulunan Turgut Özal Viyadüğü (Beylerderesi)’nün 21 günlük bakıma alınması kente giriş ve çıkış yapmak isteyen araç sürücülerinin adeta çilesi oldu. Her gün kilometrelerce kuyruğun oluştuğu köprüye alternatif olmadığı için eleştiriler artarken 2020 yılında Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Kadircan Esen’in o günlerde bu sorunu çözüme kavuşturmak istediği ancak bürokrasiye takıldığı ortaya çıktı.
Konuyla ilgili kendi sosyal medya hesabından belgeleri ile birlikte paylaşımda bulunan Doğu Akdeniz Müteahhitleri Birliği Malatya Şube Başkanı Kadircan Esen, viyadük meselesinin tartışıldığı bu günlerde aslında sorunun yıllar önce çözüme kavuşturulması için girişimlerde bulunulduğunu gün yüzüne çıkardı.
Elazığ Sivrice depreminden sonra 31 Ocak 2020’de DSİ ve Karayolları Genel Müdürlüğü’ne o dönem resmi bir yazı yazdıklarını ifade eden Esen, yaklaşık 4.5 yıl önce bu sıkıntının öngörüldüğünü fakat projenin sonuca varmadığını belirtti.
“DSİ ve Karayolları projemizi o dönem destekledi ama imar planı büyükşehirden onaylanmadı”
O dönem Yeşilyurt Belediyesi olarak Beylerderesi’nde alternatif bir viyadük için proje hazırladıklarını bunu da Elazığ’da bulunan Karayolları ve DSİ Bölge Müdürlükleri ile defalarca görüştüklerini anlatan Esen, ancak o dönem Büyükşehir Belediyesinden revizyon imar planlarının onaylanmaması ile birlikte projenin hızının sekteye uğradığını dile getirdi.
Sosyal medyadan o döneme ait arazi, proje ve yazışma resimlerini paylaşarak yeni yönetimin dönemin projelerinden faydalanmasını ve daha modern ve içerikli proje üretmelerini temenni eden Esen, gelecekte önlem alınmazsa sorunun daha da büyüyeceğine işaret etti.
“İkizce TOKİ konutlarının tamamlanması ile her gün bu sıkıntıyı göreceğiz”
Belediye Başkan yardımcılığı görevi sırasında Beylerdersi Viyadüğündeki geçen araç sayısının tespitini yaptıklarını da anlatan Esen, o zamanki şartlarda bile OSB’nin iş çıkış saatinde trafiğin yoğun olduğunu söyledi. Şu an yapılan İkizce TOKİ konutları ile köprü trafiğinin anormal derecede yoğunluk sağlayacağını ifade eden Esen, O dönem çelik konstrüksiyon köprü üzerinde çalıştıklarını ama şu an maliyet, zemin analizi gibi parametreler ile bu çalışmanın olumlu noktada revize edilebileceğini söyledi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

Çakmur’dan spor tesislerinde çalışan personele teşekkür belgesi


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘talimatlara aykırı hareket’ sevki


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan geriye kusursuz stat zemini kaldı


Van Spor

Korkmaz kardeşlerden çifte başarı


Van Spor

Erzincan’da cirit gösterisine davet


Van Spor

Havalı silahlar seçmelerinde Erzincan rüzgârı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ