Beykoz'da Siyasi Şok: Vekil Başkan Gürzel CHP'den İstifa Etti!

Yerel Yönetimde Sert Rüzgarlar: Gürzel'in İstifasının Ardındaki Nedenler

Politika 10.09.2025 21:28:00 0
Beykoz
Tarih: 10.09.2025 21:30 Güncelleme: 10.09.2025 21:56

Beykoz Belediye Başkan Vekili Özlem Gürzel, Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) istifa ederek yerel siyasette büyük bir sürprize yol açtı. 10 Mart 2025'ten bu yana yürüttüğü vekillik görevinden ayrılan Gürzel, istifa kararının ardında parti içindeki yalnız bırakılma, cinsiyetçi söylemlere maruz kalma ve üzerine atılan iftiralar olduğunu açıkladı.

“Parti Yöneticileri Destek Vermedi, Yalnız Bırakıldım”

Gürzel, istifa mektubunda ve yaptığı açıklamalarda, göreve geldiği günden itibaren doğruluk, adalet ve kamu yararını ön planda tuttuğunu vurguladı. Beykoz Belediyesi'ndeki tüm iş ve işlemlerin hukuk çerçevesinde ve dürüstlükten sapmadan, belirli kişilere değil, Beykoz halkının tamamına fayda getirecek şekilde gerçekleştirilmesini amaçladığını belirtti. Ancak, bu tutumu nedeniyle seçilmiş belediye başkanı ve meclis grubundaki bazı kişilerin kişisel hırslarını gerçekleştirmemiş olmasından dolayı hakaretlere ve cinsiyetçi söylemlere maruz kaldığını ifade etti.

Cinsiyetçi Saldırılar ve Psikolojik Şiddet

Gürzel, görev süreci boyunca maruz kaldığı asılsız suçlamaların, iftiraların ve psikolojik şiddete varan baskıların tahammül sınırını aştığını dile getirdi. Parti yöneticilerine durumu anlattığında ise destek alamadığını, hatta yapayalnız bırakıldığını vurguladı. Gürzel, "Maruz bırakıldığım tehdit ve baskılara boyun eğerek vekillik görevime devam etmem gerektiği yönünde telkinleri dışında parti içinde herhangi bir çözüm girişiminde bulunulduğuna maalesef şahit olmadım." ifadelerini kullandı.

İftiralar ve Mahkeme Süreci

Gürzel, Anadolu Adliyesi 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nde katıldığı duruşmada, Beykoz Belediyesi seçilmiş başkanı ve özel kalemi tarafından yargılama ile hiçbir bağlantısı olmamasına rağmen ağır iftiralarla suçlandığını belirtti. Bu durumun artık katlanılamaz bir hale geldiğini vurgulayan Gürzel, CHP çatısı altında Beykoz halkına faydalı hizmetler gerçekleştiremeyeceğini belirterek istifa kararını duyurdu.

Destek AK Parti ve MHP'den

Gürzel, istifa açıklamasında, sadece Adalet ve Kalkınma Partili, Milliyetçi Hareket Partili meclis üyeleri ve en önemlisi Beykoz halkı tarafından desteklendiğini ve değer gördüğünü vurguladı. Bu durum, yerel siyasette farklı bir ittifak ve destek arayışının da sinyallerini veriyor.

Anahtar Kelimeler: Beykoz' Siyasi : Vekil Başkan Gürzel ' İstifa !
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Avrupa Kış Sporları Haftası etkinlikleri Hakkâri’de düzenlendi


Van Spor

Bingöllü sporcular 8 madalya kazandı


Van Spor

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ