Beyin ölümü gerçekleşen işçinin ailesinden, belediyeye ve Komünist Maçoğlu’na tepki

Beyin ölümü gerçekleşen işçinin ailesinden, belediyeye ve Komünist Maçoğlu’na tepki

Asayiş 19.02.2024 13:20:34 0
Beyin ölümü gerçekleşen işçinin ailesinden, belediyeye ve Komünist Maçoğlu’na tepki
Tarih: 19.02.2024 13:20 Güncelleme: 19.02.2024 13:20
Çöp toplama aracından 12 Ocak 2024 tarihinde düşerek beyin ölümü gerçekleşen Tunceli Belediyesi’nde temizlik işçisi olarak çalışan Zülfü Çelikdemir’in ailesi, belediyeye ve başkan Fatih Mehmet Maçoğlu’na, çocuklarının ölümüne sebebiyet verdiği gerekçesiyle tepki gösterdi.
Tunceli Belediyesi’nde 7 yıldır temizlik işçisi olarak çalışan Çölyak hastası 38 yaşındaki Zülfü Çelikdemir, 12 Ocak 2024 günü merkez Cumhuriyet Mahallesi’nde çöp toplama aracından düşerek beyin kanaması geçirmişti. Sürücü ve diğer işçinin düştüğünü fark etmediği Çelikdemir, olayı gören vatandaşların haber vermesi üzerine ambulansla Tunceli Devlet Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Beyin kanaması geçirdiği öğrenilen Çelikdemir burada yoğun bakım ünitesine alınmış ardından da Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi’ne sevk edilmişti.
14 Şubat tarihinde beyin ölümü gerçekleşen Zülfü Çelikdemir’in ailesi olayda ciddi kusuru bulunduğunu söyledikleri Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu ile ilgili birim amirlerini protesto etmek için Tunceli Belediyesi önüne geldi.
Burada açıklama yapan Çelikdemir’in ablası Zülfünaz Çelikdemir, “Bizler Zülfü’nün hakkını sonuna kadar savunacağız, bu davanın sonuna kadar takipçisiyiz. Zülfü’nün 14 Şubat’ta beyin ölümü gerçekleşti. Bu iş kazası değil belediye ait bir cinayettir” dedi.
Çelikdemir’in dayısı Hüseyin Salan, kazadan 10 gün önce yeğeninin izin talebinde bulunduğunu belirterek, “Araştırılmadan, soruşturulmadan iş yoğunluğu gerekçesiyle aynı gün izin talebi reddediliyor. Eğer yeğenime o gün izin verilmiş olsaydı belki bugün yaşıyor olacaktı. Bunun sorumlusu birim amiri ve Maçoğlu’dur. Maçoğlu, burada bir çete kurmuştur. Belediyecilik yapmıyor çetecilikle belediyeye yönetmektedir. İnsanların hiç yoktan ölümüne sebep olmuştur. Bunlar suçlu ve katildir” diye konuştu.
Defalarca belediyeye gidip ricada bulunduğunu dile getiren baba Seyit Ali Çelikdemir ise “Dilekçeler yazdık. Bunları bir nüshası bizde bir nüshası belediyede. Bana dediler ki şu an personel izinde bunun izni yok dediler. Sonra 2 ay izni var dediler. Çocuk 7 senedir çalışıyor. Sonra muhasebeden baktık çocuğun 156 gün izni var. Ona rağmen reddediliyor. 40 gündür hastanede bu çocuğun başındayız. Yazık değil mi? üniversite mezunuydu. Yüzde 51 engelli raporu var. Arkadaşı şoför mahallinde oturuyor kendisini o hasta haliyle arabanın arkasına bırakıyor. Bu düştü mü yoksa öldürdüler mi? Çocuğu öğretmenler görüyor. Ben üşüyorum diyor ceket veriyorlar, şemsiye tutuyorlar. Çocuk kendinden geçiyor. 38 yaşında bir genç. Tüm Tunceli halkı onu tanıyor. Adalet yerini bulsun. Bugün bana yarın size olmasın. Benim gözyaşlarım dinmiyor. Ben bu acıyı yaşıyorum. Hızır orucundayız dileğim o acıyı onlar da yaşasın. Çünkü benim evladımı koparıp aldılar” şeklinde konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor: 3


Van Spor

Osman Özköylü: "Bir hakem çıkıp bizim geleceğimizle oynayamaz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bütün amacımız bu takımın ilk 7’nin içinde olabilmesi"


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Diyarbekirspor:0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Esenler Erokspor: 1


Van Spor

Karslı atlet balkan şampiyonu oldu


Van Spor

Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'e Dev Talip! Bonservis Bedeli 150 Milyon Euro


Van Spor

Nesine 2.Lig Yeni Malatyaspor: 0- Arkent Arnavutköy Belediyesi FK: 0


Van Spor

Muş’ta voleybol aday hakem kursu başladı


Van Spor

Nesine 2. Lig: Elazığspor: 1 - Ankaraspor: 2


Van Spor

12 Bingölspor şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerliyor


Van Spor

Uluslararası bocce şampiyonası öncesi Elazığ’a çifte gurur


Van Spor

Yeşilyurtspor-Hacettepe maçını Murat Durgutoğlu yönetecek


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor - Arnavutköy karşılaşmasının hakem kadrosunu açıkladı


Van Spor

Elazığspor Teknik Direktörü Sarıgül: "Devre arasına kadar en iyi sonuçları almak istiyoruz"


Van Spor

Elazığlı sporcu Emre Kara milli takım kampına davet edildi


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlikte zirveyi sevdi


Van Spor

Erzurum GSİM spor salonlarında tatlı antrenman


Van Spor

Erzurumspor’da gençlere imza attırıldı


Van Spor

Başkan Dal; "Tertemiz bir futbol istiyoruz"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ