Beydağı’nın etekleri 10 bin 444 ağaçla geleceğe nefes oldu

Beydağı’nın etekleri 10 bin 444 ağaçla geleceğe nefes oldu

Genel 25.11.2025 13:41:59 0
Beydağı’nın etekleri 10 bin 444 ağaçla geleceğe nefes oldu
Tarih: 25.11.2025 13:41 Güncelleme: 25.11.2025 13:41
Malatya Büyükşehir Belediyesi, yeşil alanların artırılması ve çevresel sürdürülebilirliğin güçlendirilmesi amacıyla Beydağı’nın eteklerine 10 bin 444 ağaç fidanı dikti.
Malatya’da 2010’lu yıllarda başlatılan Beydağı Ağaçlandırması Projesi, Karagöz Mahallesi’nde fidan dikim şenliği ile devam etti. Programın açılış konuşmasını yapan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Malatya’nın dört bir yanında yeşili arttırmak, çevreyi korumak ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir kent bırakmak için çalıştıklarını söyledi. Başkan Er, "Çevre kirliliği ve iklim değişikliğinin yaşamımızı doğrudan etkilediği bir dönemde yaşıyoruz. Doğaya sahip çıkmak artık bir tercih değil, zorunluluktur. Beydağı’nın Konak ve Karagöz Mahallesi’nde ağaçlandırma çalışması Malatya’nın sürdürülebilir çevre vizyonunun en önemli adımıdır. Bu bölgede saha ve toprak düzenlemeleri büyük bir titizlikle gerçekleştirildi" dedi.
Malatya Valisi Seddar Yavuz ise Malatya’nın yeniden imar ve inşa edildiğini söyledi. Vali Yavuz, "Herkesin gözlerine inanacağı, gördüğünde onur ve gurur duyacağı bir Malatya inşa ediyoruz Biz ne yaptığımızı, niçin yaptığımızı gayet iyi biliyoruz. Her kin ne söylerse söylesin işlerimiz bittiğinde Malatyalı hemşerilerimizin göğsünü kabartacağı bir Malatya inşa ediyoruz. Diğer taraftan çevreyi ve doğayı ihmal edemeyiz. Çünkü yeşil bizim en önemli hassasiyetimiz. Bugün diğer önemli bir konu 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü. Bizim gibi bir toplumda bu cümleyi kurmak da beni her defasında utandırıyor. Biz hala kadına yönelik şiddeti önleyelim diye uğraşıyoruz" diye konuştu.
Beydağı Fidan Dikim Şenliği’ne Malatya Valisi Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Yeşilyurt Belediye Başkanı İlhan Geçit, kurum daire amirleri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ