Barış ufkunda yeni bir dönem: Öcalan'dan PKK'ya tarihi çağrı.
ABD, terör örgütü PKK'nın lideri Abdullah Öcalan tarafından yapılan yeni çağrıyı olumlu karşıladı. Beyaz Saray, yapılan açıklamada Öcalan'ın, PKK'ya silah bırakma talimatı vermesinin, bölgedeki barış sürecine katkı sağlayacağını vurguladı.
İMRALI'DAN BARIŞ ÇAĞRISI: "PKK KENDİNİ FESHETMELİ"
İmralı Cezaevi'nden yapılan açıklamada, Abdullah Öcalan'ın tüm PKK üyelerine silahsızlanma çağrısı yaptığı belirtildi. Öcalan'ın bu çağrısı, çok dilli bir şekilde yayınlanarak geniş bir kitleye ulaştı. İmralı'dan verilen mesajda, "Tüm gruplar silahlarını bırakmalı ve PKK kendini feshetmeli." ifadeleri yer aldı. Öcalan, bu tarihi kararda üstlendiği sorumluluğu da dile getirdi.
BEYAZ SARAY: BÖLGEDE BARIŞA HİZMET EDECEK
Beyaz Saray'dan konuya ilişkin yapılan resmi açıklama, Öcalan'ın bu son çağrısının, bölgede uzun süredir devam eden çatışmalara bir son verebileceğine işaret ediyor. ABD hükümeti açıklamasında, "Öcalan'ın PKK'ya yönelik çağrısı, bölgede barışın sağlanmasına hizmet edecek." ifadeleriyle, bu adımın önemine dikkat çekti.
Bu gelişmeler, bölgedeki barış umutlarını yeniden canlandırırken, dünya genelinde de olumlu tepkilerle karşılandı.