BEÜ’de ‘Nemrut’un Sakinleri’ adlı belgeselin gösterimi yapıldı

Bitlis Eren Üniversitesinde (BEÜ) Öğretim Görevlisi Dr. Cihan Önen tarafından hazırlanan ‘Nemrut’un Sakinleri’ adlı belgeselin gösterimi yapıldı.

Eğitim 7.04.2021 13:10:05 0
BEÜ’de ‘Nemrut’un Sakinleri’ adlı belgeselin gösterimi yapıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 07.04.2021 13:10

Bitlis Eren Üniversitesinde (BEÜ) Öğretim Görevlisi Dr. Cihan Önen tarafından hazırlanan ‘Nemrut’un Sakinleri’ adlı belgeselin gösterimi yapıldı.

BEÜ konferans salonunda düzenlenen gösterim, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra bir konuşma yapan BEÜ Öğretim Görevlisi Dr. Cihan Önen, Bitlis’in; dünyanın ikinci büyük krateri, kış turizmi, kaplıcaları ve ev sahipliği yaptığı onlarca canlı türü ile doğallığı, sakinliği, berrak gökyüzü ve temiz havasıyla benzersiz bir il olduğunu söyledi. Önen, “Bu açıdan bu ilde yaşadığımızdan dolayı kendimizi şanslı hissetmeliyiz. Çok uzun yıllardan beri Bitlis’teki canlı popülasyonu gözlemlemekte ve gözlemlerimi kayıt etmekteyim. Bu durumdan ötürü pek çok canlı türünü tanıma, üzerinde tefekkür etme ve kayıt etme fırsatı yakaladım. Mevcut dataları Bitlis’imizin tanıtımına, buradaki popülasyona dair farkındalığa ve toplumsal bilincin oluşturulmasında değerlendirmekteyim. Son çalışmamıza ‘Nemrut Kraterinin Sakinleri’ adını verdik. Bu ismi bir amaç bağlamında kullandık. Hızla küreselleşen dünyada tüketim artmakta, nüfus dengesi değişmekte ve şehirleşmeler hızlanmaktadır. Hızlı değişim beraberinde doğal dengenin bozulmasını ve diğer canlıların yaşam alanının daraltmasını getirmektedir. Temennimiz odur ki küçük bir krater alanında yaşama tutunmuş bu canlıların bölgede güvenle ilelebet yaşamalarıdır ve bölgenin yegane sakinleri olmalarıdır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Program, belgeselin izlenmesinin ardından Rektör Vekili Prof. Dr. Murat Aygün tarafından Öğretim Görevlisi Dr. Cihan Önen ve Vehbi Güngör’e plaket verildi.

Programa; Rektör Vekili Prof. Dr. Murat Aygün, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Atlı, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Demirtaş, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Metin Çoban, akademik ve idari personeller katıldı.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ