BEÜ’de "1. Uluslararası Akıllı Sistemler, Tasarım ve Enerji" Konferansı başladı

BEÜ’de "1. Uluslararası Akıllı Sistemler, Tasarım ve Enerji" Konferansı başladı

Eğitim 28.11.2025 22:21:15 0
BEÜ’de
Tarih: 28.11.2025 22:21 Güncelleme: 28.11.2025 22:21
Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) ile Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğinde düzenlenen "1. Uluslararası Akıllı Sistemler, Tasarım ve Enerji" Konferansı, 28 Kasım’da üniversitenin merkez yerleşkesinde başladı.
Akademik yeniliklerin, disiplinler arası araştırmaların ve sektörel iş birliklerinin ele alındığı etkinlik, farklı üniversite ve kurumlardan bilim insanlarını hem çevrim içi hem yüz yüze bir araya getirdi. Açılış konuşmalarının ilkini düzenleme kurulu adına Doç. Dr. Vedat Tümen yaptı. Tümen, akıllı sistemler, tasarım ve enerji alanlarında gelişen teknolojilerin bilim dünyasına sunduğu imkanlarla dikkat çekerek konferansın yeni araştırma yönelimlerine katkı sağlayacağını ifade etti.
Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Çoban ise BEÜ’nün ilgili alanlarda yürüttüğü çalışmalara değinerek etkinliğin disiplinler arası akademik üretimi teşvik eden önemli bir platform olduğuna vurgu yaptı.
Programın açılış ve selamlama konuşmasını ise Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş gerçekleştirdi. Elmastaş, üniversitenin bilimsel üretim ve araştırma kültürünü geliştirme konusundaki kararlılığını vurgulayarak konferansın kurumsal vizyon açısından büyük önem taşıdığını belirtti. "Akıllı sistemler, tasarım ve enerji alanları, günümüzün dönüşen teknolojik dinamiklerini anlamada kritik bir rol üstlenmektedir. Üniversitemiz, bu alanlarda üretilen bilgiyi toplum yararına dönüştürmeyi temel bir sorumluluk olarak görmektedir" diyen Elmastaş, etkinliğin ulusal ve uluslararası ölçekte bilimsel iş birliklerinin güçlenmesine katkı sağlayacağını dile getirdi.
Konferansın ilk oturumunda Bursa Uludağ Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Davut İzci çevrim içi sunumuyla yer aldı. Doğa esinli optimizasyon yöntemlerinin mühendislik problemlerinin çözümündeki rolünü anlatan İzci, bu yöntemlerin verimlilik ve performans artışı sağlayan yenilikçi yönlerine dikkat çekti. Ardından Bitlis Eren Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ercan Işık, "2023 Kahramanmaraş Depremleri Öncesi ve Sonrasında Betonarme Yapıların Karşılaştırmalı Değerlendirmesi" başlıklı sunumunda yapı dayanımı, mevcut bina stoğu ve deprem sonrası gözlemlenen performans farklılıklarına ilişkin önemli bulgular paylaştı.
Program toplu fotoğraf çekimiyle son bulurken, akademik oturumlar Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’nde üçer kişilik gruplar hâlinde devam etti. Katılımcılar, çeşitli alanlarda sunulan bildiriler aracılığıyla güncel araştırma eğilimlerini takip etme ve yeni iş birlikleri geliştirme imkanı buldu.
Konferansa 6 farklı ülkeden, 27 üniversiteden 93 bilim insanı katıldı ve toplam 60 bildiri sunuldu. Yapay zeka ve enerji teknolojileri etkinliğin öne çıkan başlıkları arasında yer aldı. Katılımcılar, yapay zekâ uygulamaları ve sürdürülebilir enerji çözümlerine ilişkin en güncel gelişmeleri paylaşma fırsatı yakaladı.
28 Kasım’da başlayan konferansın 29 Kasım 2025 tarihinde çevrim içi olarak devam edeceği bildirildi. Etkinlik kapsamında akıllı sistemler, yenilikçi tasarım yaklaşımları, sürdürülebilir enerji teknolojileri ve disiplinler arası araştırmalar gibi geniş bir çerçevede bilimsel bilgi paylaşımının yapılması hedefleniyor.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ