Beşiktaş'ın eski başkanı Hüseyin Yücel, Süper Lig'deki Galatasaray derbisinde hakem olarak atanan Yasin Kol'a tepki göstererek siyah-beyazlı kulübün maça çıkmaması çağrısında bulundu. Uzun süredir yabancı hakem talebi olmasına rağmen TFF'nin yerli bir hakemi görevlendirmesi, Beşiktaş camiasında büyük yankı uyandırdı.
HAKEM KARARI TÜRK FUTBOLUNA GÖLGE DÜŞÜRÜYOR
Sosyal medya üzerinden yaptığı çarpıcı açıklamalarla dikkat çeken Yücel, "122 yıllık tarihi şerefli şampiyonluklarla dolu olan Beşiktaşımız, haksız yaklaşımlarınıza, yanlı kararlarınıza malzeme olmaz" ifadelerini kullandı. Yabancı hakem talebinin reddedilmesini ve yerli bir hakemin atanmasını eleştiren Yücel, bu durumun Türk futbol tarihine kara bir leke olduğunu belirtti.
EŞİT ŞARTLARIN SAĞLANAMADIĞI DERBİDE ANLAMINA GELEN OYNAYAN YOK
Federasyonun tüm kulüplere eşit mesafede durmakla yükümlü olduğunu vurgulayan Yücel, rekabetin eşit şartlar altında yürümemesinin TFF'nin derdi olmaması gerektiğini savundu. "Oyun başladıktan sonra kural değiştirilmez" diyerek hakem kararlarının maçın seyrini etkileyeceğini ima etti.
SONUÇTA ALINACAK KARAR BEŞİKTAŞ'I BELİRLEYECEK
Yücel, açıklamalarını "Eşitlik sağlanamayacaksa, oynamaya da gerek yok. Sahaya çıkma Beşiktaş!" sözleriyle tamamladı. Bu sert çağrı, Beşiktaş yönetiminin derbi öncesinde nasıl bir karar alacağı ve kulübün tutumu merakla bekleniyor.