Beşiktaş, yaz transfer döneminde kadrosuna kattığı İtalyan yıldız Ciro Immobile'nin performansı beklentilerin oldukça altında kaldı. 6 milyon euroluk maliyetiyle takımın en pahalı oyuncusu olan Immobile, siyah-beyazlı formayı giydiği son 16 lig maçında sadece 3 gol kaydedebildi. Bu durum, Beşiktaş taraftarının ve teknik heyetin büyük bir hayal kırıklığı yaşamasına neden oldu.
LİGDE GOL AVCILIĞI ÇÖKTÜ!
28 Ekim 2024 tarihinden itibaren ligde forma giyen Immobile, sergilediği düşük performansla dikkat çekiyor. Son 16 maçta sadece 3 gol atabilen İtalyan forvet, özellikle son dokuz maçlık periyotta adeta kayboldu. Sahada etkisiz kalan oyuncu, gol üretmekte zorlanıyor ve takımın hücum gücünü zayıflatıyor.
SÜRE ALSA DA GOL GELMEDİ!
Immobile, 18 Ocak 2025'ten bu yana sahada kaldığı 659 dakikanın (ortalama 73.2 dakika) büyük bir kısmında etkisiz kaldı. Bu süreçte sadece üç asist yapabildi ve tek golü penaltıdan geldi.
SON DOKUZ MAÇTA ŞUT KRİZİ!
Son dokuz maçta Immobile'nin performansı adeta felaket seviyesindeydi. Bu maçların beşinde hiç şut çekemeyen oyuncu, diğer dördünde ise dokuz şut çekerek sadece üç isabet elde edebildi (biri penaltı golü). Ayrıca, toplamda 66 top kaybı yaparak (maç başına 7.3) takımına olumsuz katkıda bulundu.
SÖZLEŞME DEVAM EDİYOR!
Bir yıl daha sözleşmesi bulunan Immobile'nin geleceği Beşiktaş yönetimi için soru işareti oluşturuyor. Yüksek maliyeti ve düşük performansı nedeniyle İtalyan yıldızın önümüzdeki sezon kadroda yer alıp almayacağı merak konusu oldu.