Beşiktaş'ın Gelecek Vaadi Futbolu Bırakıp Aşkına Koştu: Malili Yıldız Kocaeli'nde Evlendi

Beşiktaş altyapısının parlayan ismi Maharafa Tandina, futbol kariyerini noktalandırarak Türkiye'de aşkını bulduğu Elif Başak ile hayatını birleştirdi.

Van Spor 19.03.2025 16:00:00 0
Beşiktaş
Tarih: 19.03.2025 16:04

Beşiktaş altyapısının parlayan ismi Maharafa Tandina, futbol kariyerini noktalandırarak Türkiye'de aşkını bulduğu Elif Başak ile hayatını birleştirdi.

Umutla Başladı, Aşkla Sonlandı

Beşiktaş'ın 2015-2016 sezonunda U19 takımına "geleceğin yıldızı" olarak transfer ettiği Malili futbolcu Maharafa Tandina'nın hikayesi, yeşil sahaların ardından farklı bir yöne evrildi. Genç yetenek, Türkiye'de tanıştığı Elif Başak ile uzun süren bir birlikteliğin ardından dünyaevine girdi ve Kocaeli'ye damat oldu. 27 yaşındaki futbolcu, 2024 yılında aktif futbol hayatına veda ettiğini duyurdu.

Beşiktaş gibi birçok kulüp, genç yeteneklere yatırım yaparak geleceğin yıldızlarını keşfetmeye çalışıyor. Bu kapsamda altyapısına kattığı Maharafa Tandina'nın hikayesi ise diğerlerinden farklı bir şekilde gelişti.

2015'te Beşiktaş'a Transfer Edildi

Sol açık-forvet oyuncusu olarak Beşiktaş U19'a transfer olan Maharafa, kısa süre sonra profesyonel futbol kariyerine adım attı. 2017 yılında Sampion Celje (Slovenya) ile yeni bir maceraya atılan futbolcu, Balkanlar'da Mladost Kakanj (Bosna Hersek) ve Fc Shkupi (Makedonya) formalarını giydi.

Futbola Ara Verdi, Yeniden Döndü

2020 yılında futbola 2 yıl ara veren Maharafa, 2022'de yeniden yeşil sahalara döndü. Kosova temsilcisi KF Liria ve Gürcistan ekibi FC Samtredia'da forma giydikten sonra 2024 başında kulüpsüz kaldı.

Aşkın Rotası Kocaeli'ne Çekti

Evlendi: Kocaeli'ye Damat Gitti…

Türkiye'de Elif Başak ile tanışan ve aşık olan Maharafa, ülkesine dönse bile sevgilisinden ayrılamadı. Kısa süre sonra evlenme teklifi eden futbolcu, nişanlandı ve 2024'ün sonlarında görkemli bir törenle dünyaevine girdi.

Futbol kariyerinde inişler yaşasa da Maharafa Tandina, Türkiye'de aşkı buldu ve hayatının en önemli kararını vererek Kocaeli'de yeni bir hayata başladı. 2024 yılında futbolu bırakarak tüm enerjisini ailesine ve yeni yaşamına adayan genç yıldızın hikayesi, spor dünyasının dışında da ilgiyle takip ediliyor.