Beşiktaş'ın Dev Hamlesi: Bankalar Birliği'nden Çıkış İçin 6 Milyar TL'lik Sermaye Artışı!

Beşiktaş'tan büyük hamle: Bankanlar Birliği'nden çıkıyor.

Van Spor 9.03.2025 23:31:00 0
Beşiktaş
Tarih: 09.03.2025 23:35 Güncelleme: 09.03.2025 23:31

Beşiktaş, Bankalar Birliği ile olan borç yapılandırmasından kurtulmak ve finansal yükü önemli ölçüde azaltmak için büyük bir adım atıyor. Siyah-beyazlılar, sermaye artışı stratejisiyle 1.5 milyar TL'yi aşan yıllık faiz yükünden kurtulmayı hedefliyor. Yönetim, sermayesini 1.2 milyar TL'den 6 milyar TL'ye çıkararak toplamda 9.5 milyar TL gelir elde etmeyi planlıyor. 

YENİ SERMAYE ARTIRIMI

Bu gelirin büyük bir kısmı, Bankalar Birliği'nden çıkış için kullanılacak. Beşiktaş Yönetimi, gelirin yalnızca küçük bir bölümünü acil ödemeler için ayıracak. Bunun yanı sıra, elde edilen gelirin transfer harcamalarına yönlendirilmesinin önüne geçileceği belirtiliyor. Kulüp başkanı Serdal Adalı, geçtiğimiz divan kurulu toplantısında yaptığı açıklamada, Mayıs ayı itibarıyla bankalar konsorsiyumundan çıkacaklarını duyurmuştu. 

BORÇ YAPILANDIRMA VE FAİZ YÜKÜ

Son bir yıl içinde Beşiktaş'ın borcu, 8.6 milyar TL'den 15 milyar TL seviyesine çıkmış durumda. Siyah-beyazlıların 1 Haziran 2023 ile 31 Mayıs 2024 arasındaki borç yapılandırma anlaşmasından kaynaklanan faiz gideri ise yaklaşık 1.4 milyar TL, yani 50 milyon euro olarak hesaplanıyor. Beşiktaş Yönetimi, bu artışın başvurusunu Sermaye Piyasası Kurulu'na sunarak resmiyet kazandırmış durumda. 

BAŞKAN ADALI'NIN AÇIKLAMALARI

Başkan Adalı, son divan kurulu toplantısında yaptığı açıklamalarda, üzerinde yoğun bir şekilde çalıştıkları farklı gelir projelerinin bulunduğunu, bu projelerin kulübün mali durumu üzerindeki baskıyı azaltacağını ifade etti. Ayrıca, Mayıs ayına kadar borç konsorsiyumundan kesinlikle çıkacaklarını belirtti. Adalı, bu stratejik hamlelerle Beşiktaş'ın finansal geleceğini güvence altına almayı ve fanatiklerine müjdeyi vermekten mutluluk duyduğunu belirtti.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Ova Beyleri tribünlerden süresiz çekildiğini açıkladı


Van Spor

Muş’ta futbol antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor hata yapmak istemiyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un 26. hafta konuğu Osmaniyespor


Van Spor

Iğdır FK - Çorum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Çorum FK: 2


Van Spor

Vali Taşolar tribünde taraftarlarla omuz omuza tezahürat yaptı


Van Spor

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ