Beşar Esad'dan Erdoğan İle Görüşmeye Yeşil Işık!

Esad'dan Erdoğan'a "Askerleriniz Çekilsin, Görüşelim" şartı.

Dünya 16.07.2024 20:19:00 0
Beşar Esad
Tarih: 16.07.2024 20:21

TÜRKİYE İLE SURİYE ARASINDA NORMALLEŞME SİNYALİ

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, bir açıklamasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme fikrine açıklık getirdi. Esad, görüşmenin gerçekleşebileceğini, ancak bunun Türk askerlerinin Suriye'den çekilmesi gibi spesifik konuların gündeme gelmesine bağlı olduğunu belirtti. Suriye ile Türkiye arasındaki normalleşme tartışmaları devam ederken bu açıklama, iki ülke arasındaki ilişkilerde yeni bir sayfa açılma ihtimaline işaret ediyor.

ESAD'IN ŞARTI: "İÇERİĞE" ODAKLI BİR DİYALOG

Suriye lideri Beşar Esad, Şam'da yaptığı açıklama sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapılacak bir görüşmenin içeriğine özel bir önem atfetti. Esad'ın gazetecilere verdiği mülakatın videosu Şam yönetimi tarafından kamuoyu ile paylaşıldı. Videoda Esad, Suriye topraklarında varlığını sürdüren Türk askerlerinin çekilmesi konusu masaya yatırıldığında Erdoğan ile görüşmeye açık olduğunu ifade etti.

ERDOĞAN'DAN ESED'E DAVET SİNYALİ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz Temmuz ayında yaptığı açıklamalarla Suriye ile normalleşmeyi gündeme taşımıştı. Beşar Esad yönetimiyle ilişkilerin düzelmesine yönelik bir adım atması durumunda Türkiye'nin de olumlu bir yaklaşım sergileyebileceğini söylemişti. Erdoğan, geçmişte Esad ile ailevi ilişkilerin olduğunu hatırlatarak, Suriye ile yeniden bu noktaya gelebilmeyi temenni ettiğini aktarmıştı. Türkiye-Suriye ilişkilerinde her an bir davetin mümkün olduğunu belirten Erdoğan, Türkiye'deki görüşme için Rusya Devlet Başkanı Putin ve Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani'nin yaklaşımlarını da anlatmıştı.

TÜRKİYE-SURİYE İLİŞKİLERİNDE YENİ GELİŞMELER BEKLENTİSİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yakın geçmişte "Biz dün Suriye ile düşman değildik" diyerek, iki ülke arasında düzelen ilişkiler için umut vadeden ifadeler kullanmıştı. Erdoğan, komşuluk ilişkilerinin önemine vurgu yaparak, Suriye ile normalleşmenin neden olamayacağını ifade etmiş ve arabuluculuğun sınır komşusu Suriye ile de mümkün olabileceğini dile getirmişti.


Anahtar Kelimeler: Beşar ' Erdoğan Görüşmeye Yeşil !
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Bölgeden resmen fışkırıyor ama Türkiye giremiyor! Cihat Yaycı sitem etti: Defalarca söyledim


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem