Beş ilçede sulama planı yeniden ele alındı

Beş ilçede sulama planı yeniden ele alındı

Genel 1.10.2025 15:50:52 0
Beş ilçede sulama planı yeniden ele alındı
Tarih: 01.10.2025 15:50 Güncelleme: 01.10.2025 15:50
AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak’ın başkanlığında, Malatya DSİ 92. Şube Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen "Sulama Suyu Toplantısı" toplantısında Battalgazi, Yeşilyurt, Akçadağ, Doğanşehir ve Yazıhan ilçeleri için sulama planlaması ele alındı. Toplantıda kuraklık ve iklim değişikliğine karşı alınacak önlemler ile suyun planlı ve verimli kullanımı değerlendirildi.
AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Malatya DSİ 92. Şube Müdürlüğü’nde Battalgazi, Yeşilyurt, Akçadağ, Doğanşehir ve Yazıhan ilçelerini kapsayan "Sulama Suyu Toplantısı"na başkanlık etti.
Toplantıda, üreticilerin yaşadığı su sıkıntılarına yönelik çözüm önerileri ve önümüzdeki dönem için uygulanacak planlar masaya yatırıldı.
Ölmeztoprak, "Malatya’nın bereketli toprakları için su hayati bir damar. Deprem sonrası yenilenen altyapı, kuraklık ve iklim değişikliği gibi riskler üreticimizin emeğini korumak için güçlü bir planlamayı zorunlu kılıyor" dedi.
Verimli su kullanımı için teknoloji devrede
Milletvekili Ölmeztoprak, suyun verimli kullanılabilmesi için otomasyon ve uzaktan takip sistemlerinin devreye alındığını belirterek, "Kuraklık ve iklim değişikliğine karşı rezerv su yönetimi ve baraj doluluk oranları düzenli olarak planlanıyor. Üreticilerimiz erken uyarı sistemleriyle bilgilendiriliyor, doğru sulama zamanlaması için destekleniyor" ifadelerini kullandı.
"Ortak çalışma ile güçlü koordinasyon"
İlçe ziraat odaları, sulama birlikleri ve kooperatiflerle kurulan güçlü koordinasyon sayesinde sahadaki ihtiyaçların anlık olarak takip edildiğini vurgulayan Ölmeztoprak, "Kayısıdan sebzeye, yem bitkilerinden meyveye kadar geniş ürün yelpazesi daha güvenli ve bereketli sezonlara kavuşacak" diye konuştu.
Toplantıya, DSİ 9. Bölge Müdür Yardımcısı, Malatya DSİ 92. Şube Müdürü, Tarım İl Müdür Yardımcısı, AK Parti İl Yönetimi, ilçe başkanları, ziraat odaları ve sulama birlikleri temsilcileri katıldı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ Valisi Hatipoğlu, iftarda gençlerle buluştu


Van Spor

İstanbul Doğa Sporları Kulübü’nden Süphan Dağı’na kış tırmanışı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Şanlıurfaspor: 0


Van Spor

24Erzincanspor yönetimi iftarda basınla buluştu


Van Spor

Deniz Çınar Doğan taekwondoda Türkiye 3’üncüsü


Van Spor

Elazığ’da amatör maçlar ertelendi


Van Spor

Elazığ’da basketbol bölge şampiyonası sona erdi


Van Spor

Avrupa ve dünya şampiyonu Erivan Barut, mezun olduğu okulda öğrencilerle buluştu


Van Spor

Elazığspor’dan 17 Yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet


Van Spor

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

Elazığspor - Şanlıurfaspor maç biletleri satışta


Van Spor

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ