Tarih: 22.08.2024 10:46

Belediyelerin Haciz Krizi: CHP'li Başkanlar Özel'den Erdoğan'la Buluşma İstiyor!

Facebook Twitter Linked-in

CHP'Lİ BELEDİYELERE HACİZ ŞOKU

Türkiye genelinde peş peşe gelen haciz haberleriyle karşı karşıya kalan CHP'li belediyeler, partinin önde gelen isimlerinden Özgür Özel üzerindeki baskıyı artırıyor. Belediyeler, Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) olan borçlar nedeniyle başlatılan haciz işlemlerine maruz kaldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 24 Temmuz'da yaptığı açıklama sonrası Maliye Bakanlığı, belediyelerin SGK borçlarının tahsili için harekete geçti. Mersin, Samsun Atakum, Foça ve Antalya Döşemealtı belediyeleri, bu durumdan etkilenenler arasında yer alıyor.

"SODEMBEK" TOPLANTISINDA ENDİŞE DOLU ANLAR

CHP Genel Merkezi'nde düzenlenen Sosyal Demokrat Belediyeler Eş Güdüm Konseyi (SODEMBEK) toplantısında, borç yükü altında ezilen belediyelerin endişesi masaya yatırıldı. Belediye başkanları, Özgür Özel'e borçların kaynağından tahsil edilmemesi için ivedilikle adım atılmasını talep etti. Başkanlar, toplu sözleşme döneminin yaklaşmasının da sorunları artırdığına dikkat çekerek, maaşlarını ödeyememe tehlikesiyle yüzleştiklerini aktardı. Sorunun çözümü için Özel'den Erdoğan ile görüşme yapmasını istiyorlar.

PARTİ KURMAYLARINDAN ÖZEL'E BASKI ARTIYOR

Özgür Özel'in partinin kurmaylarından da benzer baskılar geldi. Önemli isimler, hacizlerin önüne geçmek ve faizlerin affedilmesi yönünde bir adım atılması için Özel'in Cumhurbaşkanı ile diyaloga geçmesini istiyor. Eğer bu baskılara kayıtsız kalınmaz ise, iki siyasi isim seçimlerin ardından dördüncü defa masaya oturmuş olacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —