Belediyelerden çıkarılan işçilerden ’düdüklü’ eylem

Belediyelerden çıkarılan işçilerden ’düdüklü’ eylem

Van Haberleri 16.05.2024 13:56:00 0
Belediyelerden çıkarılan işçilerden ’düdüklü’ eylem
Tarih: 16.05.2024 13:56 Güncelleme: 16.05.2024 20:19

Van’daki belediyelerden çıkarılan çok sayıda işçi, DEM Partili İpekyolu Belediyesi önünde düdüklü eylem yaptı.
DEM Partili Van Büyükşehir Belediyesi ile İpekyolu Belediyesi, 1 Mayıs İşçi Bayramı’ndan 1 gün sonra çok sayıda işçinin iş akdine son vermişti. İşten çıkarılan işçiler, HAK-İŞ Van Şubesi öncülüğündeki eylemlerini sürdürüyor. Verilen karara tepki gösteren ve işlerine geri dönmek isteyen işçiler, bu kez düdüklü eylem gerçekleştirdi.
Konuya ilişkin konuşan HAK-İŞ Van Şube Başkanı Fatih Akdeniz, 1 Mayıs İşçi Bayramı’ndan 1 gün sonra işten çıkarılmaların başladığını hatırlattı. Eylemlerine 14 gündür devam ettiklerini ifade eden Akdeniz, "Hukuksuzca işten çıkarılan arkadaşlarımız için vermiş olduğumuz mücadelede, başta genel başkanımız ve şube yönetimi olarak burada görev aldık. Bütün işten çıkarılan arkadaşlarımızın yanındayız. Buradaki mücadelemizin tek gayesi, ekmeğe ihtiyacı olanlar var diyoruz. Sesimizi duyurmak için buradayız ve her gün de burada olacağız. Bu arkadaşlarımızın mağduriyeti giderilinceye kadar buradayız. Şu anda bile yanımızdan geçen vatandaşlar bize çiçekler vererek mücadelemizi destekliyor" dedi.

"Bu nasıl bir düşmanlıktır"
Mücadelelerinin bazı kesimlerce farklı yere çekildiğini dile getiren Akdeniz, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bazıları ‘torpilli’, bazıları ‘şu bu’ diyorlar, ben her zaman şunu diyorum; varsa işe gelmeyen, ayın 15’inden 15’ine gidip maaşını çeken, beraber tespit edelim. Ama buradaki insanlar bakın kaç gündür mağdurdur. İşten çıkarttınız, haklarını bile vermediniz. Arkadaşlarımızın maaşları eksik yatmış ve işsizlik sigortasından bile yararlanamıyorlar. Bu nasıl bir düşmanlıktır. Belediye başkanlarımızı müzakereye davet ediyoruz. Biz burada duracağız ama buna bir çözüm bulmamız lazım. Bu insanların ailesi perişan durumdadır. Aramızda hastası olanlar var, çoluk çocuğu hastanede yatan insanlar var. Bakın önümüzdeki hafta düğünü olacak arkadaşımız var."
Engelli olarak İpekyolu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünde çalışan Vedat Ödemiş isimli işçi de haklarının verilmesini istedi.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Batman Sason Spor: 1


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor Başkanı Ramazan Ayhan: "Kurumsal kimliği olan bir kulüp inşa etmek için yola çıkıldı"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ