Belediye Çalışanları Edremit’in DEM’li Başkanı Rabia Başak Koç’u Etik Kurulu’na şikayet etti

Edremit Belediyesi çalışanları maaşlarını eksik ödeyen DEM’li Başkan Rabia Başak Koç ve belediye yönetimini etik kuruluna şikâyet etti.

Van Haberleri 2.06.2024 10:35:00 2
Belediye Çalışanları Edremit’in DEM’li Başkanı Rabia Başak Koç’u Etik Kurulu’na şikayet etti
Tarih: 02.06.2024 11:04 Güncelleme: 02.06.2024 11:10

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk’ün Haberi

Edremit Belediyesi'nde maaş krizi yaşanmış, DEM'li BElediye Başkanı Rabia Başak Koç çalışanların maaşlarına göz dikmiş ve bir skandala imza atmıştı.

ÇALIŞANLARIN MAAŞLARINI EKSİK ÖDEMİŞTİ

Sorun çözmek, çözüm üretmek ve yönetim becerisi konularında tecrübesi bulunmayan DEM'li Başkan Rabia Başak Koç, 15 Mayıs 2024' tarihinde ödenmesi gereken 417 belediye çalışanının maaşlarının yarısını ödeyerek eksik ödeme yapmıştı.

KURUMSAL VERİMLİLİĞİ OLUMSUZ ETKİLEMEYE DEVAM EDİYOR

Edremit Belediyesi'nin DEM'li Başkanı Rabia Başak Koç, çalışanların maaşlarını eksik ödeyerek, kurum içindeki çalışma barışını, iş huzurun ve hizmet verimliliğini olumsuz etkilemeye devam ediyor.

EKSİK MAAŞ ÖDEMESİ ÇALIŞANLARI ZOR DURUMA DÜŞÜRDÜ

Yapılan eksik ödeme ile tüm belediye çalışanları taksit ödemeleri, kredi kartı ödemeleri ve yaşam koşulları sıkıntıya giren, eksiklerini borçlanarak tamamlamaya çalıştı. Bir ayı borçlanarak atlatmaya çalışan belediye çalışanları, gelecek aylar için kara kara düşünüyor.

ÇALIŞANLAR MAAŞLARI ÖDENECEK Mİ ÖDENMEYECEK Mİ BELLİ DEĞİL

Bundan sonraki maaşlarını alıp alamayacakları, eksik mi yoksa tam mı alacakları belli olmayan belediye çalışanları, DEM’li Belediye Başkanı Raba Başak Koç ve yönetiminin eksik maaş ödeme uygulaması nedeniyle  Etik Kurulu’nun etikkurul@etik.gov.tr mail adresinden şikayet etti.

BELEDİYE ÇALIŞANLARI ETİK KURULUNA ŞİKAYET ETTİ

Başkan Rabia Koç’u Etik Kurulu’na şikayet eden Edremit Belediye Çalışanları şikayet dilekçelerinde durumlarını anlatan şu ifadelere yer verdi;

“İyi Çalışmalar Ben Van Edremit Belediyesinde görev yapan bir memurum.

Belediye Başkanımız Rabia Başak Koç hanımefendidir.

Van Edremit Belediyesi yönetimi 15.05.2024 tarihli mayıs ayı MEMUR MAAŞLARINI eksik yatırdı. Bundan kaynaklı mağduriyetimiz oluştu.

4179 DMK- Aylığın Ödeme Zaman ve Esasları:(1) Madde 164-( Değişiklik: 30/5/1974- KHK-12;Aynen Kabul: 15/5/1975-1897/1 md.) Memurlara aylıkları her ayın başında peşin ödenir...

Yukarıda da belirtildiği gibi maaşlarımızın ödenmesi gerekmektedir. Ayrıca Sendikal sözleşme hakkından doğan Sosyal Denge Tazminatı da ödenmemiştir.

Gereğini bilgilerinize arz ederim.”

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Fırat
2.06.2024 12:10:07
Bu belediyelerin her işi yalan dolan yani sevinmiyorumda deyilim belediye çalışanları Bayrak açmış bunları bekliyordu dem geldiğinde daha da iyi olacaktı hani iyi oldumu bunlara bunlar gibileri lazım benim şahsi fikrim bundan sonra kayyum falanda gelmese daha iyi olur

Yavuz
2.06.2024 22:32:53
İşçinin maaşını vermemek nedir Allah'tan korkun bu nasıl bir zihniyettir. Siz nerde hizmet nerde hak hukuk nerde. Keşke kayyum gelse en yakın zamanda

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem