Bebeklerin Ölüm Ticaretine Dönüştüğü Yenidoğan Çetesi İçin Şok Talep: 273 Yıl Hapis!

Yenidoğan bebek çetesine karşı 273 yıl hapis istemi.

Asayiş 14.10.2024 00:15:00 0
Bebeklerin Ölüm Ticaretine Dönüştüğü Yenidoğan Çetesi İçin Şok Talep: 273 Yıl Hapis!
Tarih: 14.10.2024 00:19

SAĞLIK SEKTÖRÜNDEKİ KARANLIK ÇETE ORTAYA ÇIKTI

İstanbul'da, yenidoğan çocuklar üzerinden haksız kazanç sağlayan ve ihmalkar davranışları nedeniyle bebek ölümlerine yol açan bir çete ile ilgili soruşturma tamamlandı. Bazı özel hastaneler ile iş birliği yaparak acımasız faaliyetlerde bulunan çete üyeleri, şimdi adalete hesap veriyor.

BEŞİKTEKİ MASUMLARIN CANINI YAKAN ÇETE ELEBAŞLARI TEŞHİS EDİLDİ

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve 10 bebeğin hayatını kaybettiği vahim olayların yer aldığı 725 sayfalık fezleke göre; çete lideri olarak kabul edilen iki doktor, birçok ağır suçlamayla yüzleşmek üzere. Dolandırıcılık, örgüt kurma ve ihmali davranışlar sonucu ölüme neden olma gibi suçlardan sorumlu tutulan doktorlarda, 273 yıl hapis cezası talep edilmekte.

BEBEKLİKLERİ SOYGUN ARACI OLMAKTAN KURTARILDI

Soruşturmaya göre şüpheliler, SGK'yı dolandırmak için kullanmadıkları ilaçları fatura etmiş ve anlaşmalı hastanelere bebekleri hak etmedikleri tedavilere yönlendirmiş. Ölümle sonuçlanan tedavileri, kamu kurumlarından daha fazla ödeme almak için manipüle etmişler.

ADETA BİR SAĞLIK MAFYASI: ÇETE ÜYELERİ VE ROL DAĞILIMLARI DEŞİFRE OLDU

Şüpheliler içinde yenidoğan yoğun bakım ünitelerini yöneten doktorlar, örgüt için para transferi yapan bankacılık personeli ve hasta bebeklerin sevklerini ayarlayıp örgüt liderlerine haber veren ambulans şoförleri bulunuyor. Bu koordinasyon içerisinde, bebekler gereksiz yere hastanede tutularak kamu kurumlarından yüksek meblağlarda ödeme alınmış.

FEZLEKE ADALET BAKANLIĞI'NA İLETİLDİ

Hazırlanan fezleke, ilgili başsavcılığa iletilerek, iddianamenin düzenlenmesi istendi. Ayrıca, suç örgütüne ait olduğu belirtilen hastaneler ve şirketlerin kapatılması ve mallarına el konulması gibi caydırıcı önlemler de talep edilmekte. Şüphelilerin tamamı için farklı derecelerde hapis cezaları öngörülürken, sorumlulukları doğrultusunda adalet karşısında hesap verecekler.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem