Bebek Katili Çete Sebebiyle 10 Hastane Mühürlendi: Şok Dalga Etkisi

Yenidoğan çetesine büyük darbe: 10 hastanenin faaliyetleri durduruldu.

Asayiş 19.10.2024 18:22:00 0
Bebek Katili Çete Sebebiyle 10 Hastane Mühürlendi: Şok Dalga Etkisi
Tarih: 19.10.2024 18:26 Güncelleme: 19.10.2024 18:28

Türkiye'nin kanını donduran ve bebekleri öldürerek haksız kazanç sağlayan Yenidoğan Çetesi'ne bağlı faaliyet gösteren hastanelere yönelik operasyonlar neticesinde, 10 hastane kapatıldı.

BİR HAFTA İÇİNDE 10 HASTANEYE KEPENK

Çorlu'da bulunan Özel Reyap Hastanesi ve İstanbul'da yer alan 9 özel hastanenin kapatılmasıyla, Yenidoğan Çetesi'nin işlediği kabul edilen suçlarla bağlantılı hastane sayısının ona yükseldiği bilgisi geldi. Haber, toplumun vicdanında derin sarsıntılara yol açarken, Sağlık Bakanlığı'nın konuyla ilgili kararlı duruş sergilediği görülüyor.

SAĞLIK BAKANLIĞI HAREKETE GEÇTİ

Sağlık Bakanlığı, gerekli incelemeleri yaparak bu hastanelerin faaliyetlerini durdurma kararı aldı. İstanbul'da 'Yenidoğan Çetesi' adlı bir grup çetenin, sevk ettikleri bebeklerin ölümlerine kasten sebep oldukları ve bu ölümleri sıradan olaylar gibi göstererek haksız kazanç elde ettikleri iddiaları ortaya çıkınca, bakanlık derhal müdahalede bulundu.

İKİ HASTANENİN FAALİYETLERİ DURDURULDU

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında 22 kişinin tutuklandığı ve toplam 47 şüphelinin iddianamede adının geçtiği Yenidoğan çetesi soruşturmasında, 19 özel hastaneden ikisi hakkındaki faaliyet durdurma kararları kamuoyu ile paylaşıldı. Bağcılar Özel Şafak Hastanesi ve Medilife Sağlık Hizmetleri Hastanesi'nin eylül ve mayıs aylarından beri faaliyet göstermedikleri bilgisi edinildi.

GECE YARISI FAALİYETLERE SON

Özellikle Çorlu'da bulunan Özel Reyap Hastanesi'ne gece yarısı İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından tebligat yapılarak ruhsatı iptal edildi. Bu kararla birlikte toplamda 10 hastanenin kapısına kilit vurulmuş oldu.

TAHLİYE İŞLEMLERİ BAŞLADI

Hastane ruhsatlarının iptal edilmesinden sonra, hastalardan tedavilerinin başka merkezlerde sürdürülmesi için hastaneler boşaltılmaya başlandı.

KAPATILAN HASTANELERİN LİSTESİ

İşte Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatları iptal edilen ve faaliyetlerine son verilen 10 hastanenin listesi:
- Özel Avcılar Hospital Hastanesi
- Özel TRG Hospitalist Hastanesi
- Özel Birinci Hastanesi
- Özel Güney Hastanesi
- Özel Bağcılar Medilife Hastanesi
- Özel Beylikdüzü Medilife Hastanesi
- Özel Reyap İstanbul Hastanesi
- Özel Şafak Hastanesi Bağcılar
- Özel Silivri Kolan Hospital
- Özel Reyap Hastanesi Çorlu

Ülke genelinde büyük bir yankı uyandıran bu olayla ilgili Sağlık Bakanlığı'nın ve diğer yetkili kurumların soruşturmalarının devam ettiği belirtildi.