Tarih: 17.09.2024 12:42

BBP'den Van'da Net Mesajlar: İdam ve Birlik Vurgusu Ön Planda

Facebook Twitter Linked-in

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

Van'da bulunan Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcıları Ekrem Alfatlı, Teşkilat Başkanı Tevfik Eren, Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) üyeleri Uğur Karaca ve Recep Er, teşkilat toplantıları yaparak dikkat çekici açıklamalarda bulundular.

İL SORUNLARININ ÇÖZÜMLERİ VE TEŞKİLAT YAPILARI ELE ALINDI

Basın toplantısında konuşan BBP Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı, il sorunları ve bunların çözümleri hakkında istişareler yaptıklarını belirtti. Alfatlı, "Sorunlarımızı çözebilirsek çözüyor, çözemiyor isek ilgili makamlara taşıyoruz. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Mustafa Destici aracılığıyla soruların çözümü için çalışıyoruz" dedi. Darbelerin lanetlendiği Van'dan çıkış yaparak, darbe girişimlerinin bir daha akıllardan geçirilmemesini vurguladılar.

İDAM CEZASI İÇİN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

BBP'nin, küçük yaştaki çocukları ve Mehmetçikleri şehit edenlere idam cezası getirilmesini istediği belirtildi. Geçmişten gelen bu talebin, Genel Başkan Destici tarafından da sürekli dile getirildiğini aktardılar. Yapılan ankette, halkın yüzde 98'inin bu suçlara idam cezasını desteklediği açıklandı. Ayrıca, TBMM'nin açılmasıyla bu konunun gündeme taşınması gerektiğinin altını çizdiler.

SİVİL ANAYASA TALEBİ VE TEŞKİLATIN ROLÜ

BBP, 1980 darbesi sonrası oluşturulan anayasanın değiştirilerek, Anadolu insanına ve Türk-İslam kültürüne uygun bir sivil anayasa yapılmasını talep etti. Ayrıca partinin kuruluş değerlerine ve tüm farklılıkların bir zenginlik olarak görülmesine vurgu yaptılar. "Bütün arkadaşlarımız şu anda Türkiye'nin 81 vilayetinde" diyerek teşkilatın geniş bir yelpazede çalıştığını ifade ettiler.

İSRAİL'E VE EKONOMİK SIKINTILARA TEPKİ

Basın toplantısında ayrıca İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarına ve bu konuda sessiz kalan ülkelere tepki gösterildi. BBP'nin iyiye ve mazluma destek vermekte kararlı olduğu dile getirildi. Bunun yanında Türkiye'deki ekonomik zorluklara değinildi ve özellikle emekliler, asgari ücretliler ve esnafımız başta olmak üzere dar gelirli kesimlerin refah seviyesinin arttırılması gerektiği söylendi.

YENİ TEŞKİLAT YAPILANMASI VE GÖNÜL HAREKETİ

BBP'nin yeni il başkanını ve yönetimini belirlemek üzere istişareler yapacağı ve bu süreçte genel başkanın onayları ile hareket edileceği ifade edildi. "BBP olarak bizler bir gönül hareketinin temsilcileriyiz" diyen parti üyeleri, devamlılık içinde mazlumun yanında olmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —