Tarih: 30.07.2024 09:34

BBP Van İl Yönetimi Görevi Bıraktı: Mevlüt Kaya ve Yöneticiler İstifalarını Açıkladı!

Facebook Twitter Linked-in

BBP VAN İL YÖNETİMİ'NDEN TOPLU İSTİFA

Büyük Birlik Partisi (BBP) Van İl Başkanlığında sürpriz bir gelişme yaşandı. İl Başkanı Mevlüt Kaya başta olmak üzere tüm il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri görevlerinden istifa ettiğini duyurdu. Yaklaşık 8 yıldır BBP'nin Van İl Başkanlığını yürüten Kaya ve yönetimi, finansal güçlerinin yetersiz kaldığını gerekçe göstererek yerel basın aracılığıyla kararlarını kamuoyuna ilan ettiler.

İSTİFA NEDENLERİ VE ARKA PLAN

Mevlüt Kaya, istifa kararının gerekçeleri hakkında açıklamalar yaptı. Yaklaşık sekiz yıl boyunca Van İl Başkanlığı görevini yürüttüğünü hatırlatan Kaya, aziz bir amaç için kişisel fedakarlıklarda bulunduklarını belirtti. Ayrıca malî destek olmadan çalışmalarını yürüttüklerini ve artık bu faaliyetlere maddi katkı sağlayamayacak duruma geldiklerinden af talebinde bulunduklarını ifade etti. Genel merkezin bu istifa kararını onayladığının altını çizen Kaya, bu süreçte yaşadıkları zorlukları milletin menfaatleri için göğüslediklerini vurguladı.

"VATANDAŞIMIZA HELAL OLSUN" MESAJI

Kaya, yaptıkları hizmetlerin ancak Allah'ın lütfu ile mümkün olduğunu belirtirken, hata ve kusurların ise insanî zaaflardan kaynaklandığını dile getirdi. Şehit lider Muhsin Yazıcıoğlu'nun mirasına vurgu yaparak, onun yolunda hizmet ettiklerini ve etmeye devam edeceklerini söyledi.

İSTİFA EDEN İSİMLER

BBP Van İl Başkanı Kaya ve beraberindeki isimlere bakıldığında, İpekyolu İlçe Başkanı Metehan Özdal, Tuşba İlçe Başkanı Yusuf Coşar, Özalp İlçe Başkanı Ali Arslan, Erciş İlçe Başkanı Vedat Küçük, Muradiye İlçe Başkanı Cesim Güler ve Başkale İlçe Başkanı Ebubekir Demir'in de aralarında bulunduğu birçok yönetici istifa haberini kamuoyuna sundu. Bu toplu istifa, partinin il ve ilçe düzeyindeki faaliyetlerini nasıl etkileyeceği konusunda soru işaretlerine neden oldu.

Kaynak: Van Bölge Gazetesi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —