Bayramda Akdamar Adası ve ören yerlerine ziyaretçi akını

Van’da 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde 20 binin üzerinde yerli ve yabancı turist Akdamar Adası ve kentteki ören yerlerini ziyaret etti.

Van Haberleri 4.07.2023 22:16:00 0
Bayramda Akdamar Adası ve ören yerlerine ziyaretçi akını
Tarih: 04.07.2023 22:18 Güncelleme: 04.07.2023 22:56

Van'da 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde 20 binin üzerinde yerli ve yabancı turist Akdamar Adası ve kentteki ören yerlerini ziyaret etti.

Van'ın müze ve ören yerleri, 9 günlük bayram tatili boyunca başta İranlılar olmak üzere ziyaretçi akınına uğradı. Eşsiz güzelliğiyle ziyaretçileri büyüleyen tarihi Akdamar Adası, her dönem olduğu gibi yine en çok ziyaret edilen yerlerden oldu. En fazla ziyaretçiyi Akdamar Adası ağırlarken, onu Van Kalesi takip etti. Dünyanın tek Urartu ve Doğu Anadolu'nun en büyük müzesi olan Van Müzesi de tercih edilen mekanlar arasında yer aldı. Kurban Bayramı'nı fırsat bilerek Akdamar Adası'nı ziyaret ettiklerini belirten yerli ve yabancı turistler, adanın mutlaka görülmesi gereken ender yerlerden biri olduğunu söylediler.

Ocak ayından itibaren müze ve ören yerlerini 130 binden fazla kişinin ziyaret ettiğini belirten Kültür ve Turizm İl Müdürü Erol Uslu, “9 günlük Kurban Bayramı süresince ilimizde bulunan müze ve ören yerlerini toplamda 20 bin kişi ziyaret etmiştir. Ziyaretçi profilinde ağırlıklı olarak İranlı ziyaretçiler yer almaktadır. İranlı ziyaretçilerin dışında Rusya, Irak, Ermenistan gibi komşu ülkelerden de ziyaretçilerin uğrak yeri tarihi mekânlar olmuştur. 4 günlük Kurban Bayramı tatilinde iç turizminin de canlandığı ve ülkemizde yaşayan vatandaşlarımızın da tercihleri gene Van olmuştur. Bunun yanında müze ve ören yerlerini ilk 6 ayda ziyaret eden kişi sayısı 130 bini aşmıştır. İlimizi daha çok turistin ziyaret etmesi için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz” dedi.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da Antalya kampı kadrosu belli oldu


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

Değer Erzincan Müftülük Spor Kulübü hizmete açıldı


Van Spor

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ