Bayramda Akdamar Adası ve ören yerlerine ziyaretçi akını

Van’da 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde 20 binin üzerinde yerli ve yabancı turist Akdamar Adası ve kentteki ören yerlerini ziyaret etti.

Van Haberleri 4.07.2023 22:16:00 0
Bayramda Akdamar Adası ve ören yerlerine ziyaretçi akını
Tarih: 04.07.2023 22:18 Güncelleme: 04.07.2023 22:56

Van'da 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde 20 binin üzerinde yerli ve yabancı turist Akdamar Adası ve kentteki ören yerlerini ziyaret etti.

Van'ın müze ve ören yerleri, 9 günlük bayram tatili boyunca başta İranlılar olmak üzere ziyaretçi akınına uğradı. Eşsiz güzelliğiyle ziyaretçileri büyüleyen tarihi Akdamar Adası, her dönem olduğu gibi yine en çok ziyaret edilen yerlerden oldu. En fazla ziyaretçiyi Akdamar Adası ağırlarken, onu Van Kalesi takip etti. Dünyanın tek Urartu ve Doğu Anadolu'nun en büyük müzesi olan Van Müzesi de tercih edilen mekanlar arasında yer aldı. Kurban Bayramı'nı fırsat bilerek Akdamar Adası'nı ziyaret ettiklerini belirten yerli ve yabancı turistler, adanın mutlaka görülmesi gereken ender yerlerden biri olduğunu söylediler.

Ocak ayından itibaren müze ve ören yerlerini 130 binden fazla kişinin ziyaret ettiğini belirten Kültür ve Turizm İl Müdürü Erol Uslu, “9 günlük Kurban Bayramı süresince ilimizde bulunan müze ve ören yerlerini toplamda 20 bin kişi ziyaret etmiştir. Ziyaretçi profilinde ağırlıklı olarak İranlı ziyaretçiler yer almaktadır. İranlı ziyaretçilerin dışında Rusya, Irak, Ermenistan gibi komşu ülkelerden de ziyaretçilerin uğrak yeri tarihi mekânlar olmuştur. 4 günlük Kurban Bayramı tatilinde iç turizminin de canlandığı ve ülkemizde yaşayan vatandaşlarımızın da tercihleri gene Van olmuştur. Bunun yanında müze ve ören yerlerini ilk 6 ayda ziyaret eden kişi sayısı 130 bini aşmıştır. İlimizi daha çok turistin ziyaret etmesi için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz” dedi.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Batman Sason Spor: 1


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor Başkanı Ramazan Ayhan: "Kurumsal kimliği olan bir kulüp inşa etmek için yola çıkıldı"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ