Bayırbağ’da su kuyusu açılarak evlerin içme su şebekesine takviye yapıldı

Bayırbağ’da su kuyusu açılarak evlerin içme su şebekesine takviye yapıldı

Genel 6.10.2023 10:03:49 0
Bayırbağ’da su kuyusu açılarak evlerin içme su şebekesine takviye yapıldı
Tarih: 06.10.2023 10:03 Güncelleme: 06.10.2023 10:03
Erzincan’ın Üzümlü ilçesine bağlı Bayırbağ köyünde su kuyusu açılarak evlerin içme su şebekesine takviye yapıldı.
Üzümlü Kaymakamlığı ve Dünya Ahıskalı Türkler Birliği (DATÜB) Genel Başkanı Ziyatdin Kassanov’un katkılarıyla Ahıskalı Türklerin yoğun olarak ikamet ettiği Erzincan’ın Üzümlü ilçesine bağlı Bayırbağ köyünde yapılan su kuyusu açılışı ve içme su şebekesine takviye törenine Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Üzümlü Kaymakamı Mehmet Erdem Akbulut, Erzincan İl Göç İdaresi Müdürü Kasım Kağan Özlok, Üzümlü Belediye Başkanı Ahmet Sazlı, DATÜB Genel Sekreteri Fuat Uçar, DATÜB Erzincan Temsilcisi Vahit Mirza, Yunus Emre Mahallesi Muhtarı Elmira Elisagil, Mimar Sinan Mahallesi Muhtarı Gülmira Elisegil, Muhsin Yazıcıoğlu Mahallesi Muhtarı Feruza Latif ve davetliler katıldı.
Açılan su kuyusundan Bayırbağ köyünde yaşayan Ahıskalı Türkler ve bölge halkı faydalanacak.
DATÜB Genel Sekreteri Fuat Uçar yaptığı açıklamada, Ukrayna’daki savaş bölgelerinden çıkarılarak Türkiye’ye getirilen Ahıska Türklerinin ilk yerleştirildiği ilçe olan Üzümlü’nün Bayırbağ köyündeki vatandaşların konutların fazlalığından dolayı özellikle de yaz aylarında var olan su sıkıntılarını çözmek için su kuyusu açma girişiminde bulunduklarını ifade ederek, Ziyatdin Kassanov’un daha önce farklı proje destekleri ile olduğu gibi bundan sonra da Üzümlü halkının yanında olmaya devam edeceğini söyledi.
Bayırbağ köyünde açılan su kuyusundan şebeke suyuna yapılacak takviye içme suyu temin etmek için zorluk çeken köy halkı arasında büyük sevince neden oldu.
Yapılan hizmetle bölgede halkın içme suyuna olan ihtiyaçlarını karşılamak ve su erişiminde yaşanan zorluğa ortadan kaldırmak amaçlanıyor.
Bölge halkı yapılan bu hayırsever işlerden dolayı Erzincan Valiliği’ne, Üzümlü Kaymakamlığı’na, Üzümlü Belediyesi’ne ve DATÜB Genel Başkanı Ziyatdin Kassanov’a teşekkür ve dualar ettiler.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Batman Sason Spor: 1


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor Başkanı Ramazan Ayhan: "Kurumsal kimliği olan bir kulüp inşa etmek için yola çıkıldı"


Van Spor

Rektör Hacımüftüoğlu, Milli takıma seçilen özel sporcuları misafir etti


Van Spor

ETÜ kayaklı koşuda Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Elazığ’da yurtlar Ramazan’a hazır


Van Spor

Erzurum Teknik Üniversitesi Snowboard Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor, ligin ikinci yarısına 35 milyon TL yatırımla başladı


Van Spor

Beytepe Koleji öğrencilerinden basketbolda çifte galibiyet


Van Spor

Ünilig kış oyunlarında Atatürk Üniversitesi rüzgârı


Van Spor

Rize’de çifte şampiyonluk: Oltulu Erhan Şahin Azerbaycan yolcusu


Van Spor

Oltu’da yeni öğretmenevinin temelleri açılıyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor, Diyarbekir Spor’u ağırlayacak


Van Spor

Ata sporu cirit Erzincan’da yaşatılıyor


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri dönemi


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk affedildi


Van Spor

ÜNİLİG Muay Thai Türkiye Şampiyonası’nda BEÜ zirvede


Van Spor

Elazığ’da 9 bin öğrenciye yetenek taraması yapılacak


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ