Battalgazi’de ‘’Şampiyon Kim?’’ yarışmasının birincisi belli oldu

Battalgazi’de ‘’Şampiyon Kim?’’ yarışmasının birincisi belli oldu

Eğitim 18.05.2025 12:45:50 0
Battalgazi’de ‘’Şampiyon Kim?’’ yarışmasının birincisi belli oldu
Tarih: 18.05.2025 12:45 Güncelleme: 18.05.2025 12:45
Battalgazi Belediyesi tarafından düzenlenen liseler arası "Şampiyon Kim?" bilgi yarışması, kıyasıya rekabetin yaşandığı final etabıyla sona erdi. Yarışmada Niyazi Mısri Sosyal Bilimler Lisesi birinci olurken, dereceye giren okullara toplamda 27 bin TL ödül verildi.
Battalgazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen ve Malatya genelindeki liselerin yoğun ilgi gösterdiği "Şampiyon Kim?" bilgi yarışması, büyük finalle tamamlandı. Öğrencilerin akademik gelişimini desteklemek ve bilgiyle rekabeti teşvik etmek amacıyla düzenlenen yarışmanın finali, Battalgazi Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Final programına Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı İsmet Sarıgül, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Feridun Dilsiz, okul idarecileri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Yarışmanın final etabında sahneye çıkan öğrenciler; tarih, coğrafya, matematik, edebiyat, din kültürü ve güncel bilgiler gibi geniş bir yelpazede hazırlanan sorulara cevap vererek bilgi birikimlerini sergiledi.
Yarışma sonunda Niyazi Mısri Sosyal Bilimler Lisesi birinci olurken, aynı okuldan yarışmaya katılan ikinci takım üçüncü oldu. Erman Ilıcak Fen Lisesi ise yarışmayı ikinci olarak tamamladı. Dereceye giren takımlara Battalgazi Belediyesi tarafından 12 bin, 9 bin ve 6 bin TL olmak üzere toplamda 27 bin TL para ödülü takdim edildi.
Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın’ın gençliğe ve eğitime verdiği önem doğrultusunda hayata geçirilen "Şampiyon Kim?" bilgi yarışması, öğrencilerin hem bilgi düzeylerini hem de özgüvenlerini geliştirmeyi hedefledi. Yarışmanın koordinasyonunu yürüten Battalgazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Feridun Dilsiz, her öğrencinin bu yarışmadan kazançla ayrıldığını belirterek, "Bu süreçte öğrencilerimiz sadece bilgiyle değil, ekip ruhu, özgüven, saygı ve sosyal sorumluluk gibi temel değerlerle de tanıştı. Battalgazi Belediyesi olarak Bayram Başkanımızın talimatları ile eğitim alanındaki desteklerimizi artırarak sürdüreceğiz" diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ