Battalgazi ilçesinin sulama suyu sorunu masaya yatırıldı

Battalgazi ilçesinin sulama suyu sorunu masaya yatırıldı

Genel 8.12.2024 12:17:55 0
Battalgazi ilçesinin sulama suyu sorunu masaya yatırıldı
Tarih: 08.12.2024 12:17 Güncelleme: 08.12.2024 12:17
Malatya’nın Battalgazi ilçesinde sulama suyu alanlarında devam eden ve planlanan projeleri, yetkililerin de katılımı ile düzenlenen kapsamlı bir toplantı ile masaya yatırıldı.
Malatya’da Battalgazi ilçesindeki tarımsal sulama ihtiyacını karşılayacak olan sulama suyu projelerinin son durumu ve yapılacak yeni yatırımların ele alındığı toplantıya mahalle muhtarları ve yöre halkı katıldı. Toplantıya AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, DSİ Bölge Müdürü Sebahattin Şamcı, Bölge Müdür Yardımcısı Ercan Gerçek, DSİ Şube Müdürü Aytaç Sucu, AK Parti İlçe Başkanı Basri Kahveci, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Ramazan Kaya ile diğer yetkililer de katıldı.

Sulama barajlarının son durumunun masaya yatırıldığı toplantının açılışında söz alan Mehmet Nuri Alan, ilçedeki boşa akan su kaynakların baraj ve gölet yapılarak tarımsal arazilerin daha verimli hale getirilmesi adına çalışmalar yapıldığına dikkat çekti. Su olmayan yerde hayat ve refahın olmayacağını ifade eden Alan, şuanda devam eden projeler ve yapılması planlanan projeler hakkında bilgiler verdi. Bu baraj ve göletlerinde biran önce yatırım programına alınarak hayata geçirilmesi ile Battalgazi’deki sulama ihtiyacının karşılanacağını belirten Alan, bu süreçte kendilerine yardımcı olan DSİ yetkililerine teşekkür etti.

DSİ Bölge Müdürü Sebahattin Şamcı ise Battalgazi ilçesindeki projelere ilişkin katılımcılara bilgiler verdi. Yenice Barajı, Beypınarı, Şilan Barajı gibi önemli projeler hakkında bilgiler veren Şamcı, Beypınarı’nın proje aşamasında olduğunu ve bunu 2025’de bitirip 2026’da yatırım programına almak istediklerini söyledi.

Şilan Barajı yapılması noktasında da arazi de ön önceleme çalışmalarının sürdüğünü aktaran Şamcı, buranın da 2026 yılının ilk altı ayında planlama ihalesinin yapılmasının hedeflendiğini dile getirdi. Yaşanan 6 şubat depremlerinde bölgedeki hiçbir barajda çökme ve yıkılmanın olmadığını da belirten Bölge Müdürü Şamcı, bu nedenle yapılacak yeni projelerde de sağlamlık açısından gerekli tüm önlemleri aldıklarını söyledi.

Daha sonra söz alan AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci de DSİ’nin mümkün olduğu kadar tüm tarım arazilerinin sulanması noktasında gayret gösterdiğini ifade etti. Devam eden projelerle ilgili de konuşan Tüfenkci, özellikle bu projelerin yatırım programına alınması noktasında konunun yakın takipçisi olacaklarını dile getirdi.

AK Parti hükümetleri döneminde tarımsal projelere çok ciddi destekler verdiklerini ve vermeye de devam edeceklerini ifade eden Tüfenkci, “Allah’ın izniyle Cumhurbaşkanımızın liderliğinde AK Parti hükümetinde Malatya’ya ciddi yatırımlar yapıldı. 6 Şubat 2023’de büyük bir deprem geçirdik. Binlerce yeni konut yapılıyor. Bu konutların tamamının içme suyu alt yapısı DSİ tarafından yapılıyor. Yine kentin içme suyu alt yapısının tamamının da yenileme çalışması yapılacak. 2025 yılı içerisinde biz burayı bitirip sağlıklı içme suyunu tekrar kazanacağız. Tüm projelerin yakından takip ediyoruz” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığlı sporcu Karakaş, Türkiye’yi temsil edecek


Van Spor

Elazığ Belediyespor boksörü Elif Naz, milli takım kampında


Van Spor

Malatyalı hakemler Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek


Van Spor

Gürkan Sönmez; "Hareketsiz yaşam, gençliğin en büyük tehdidi"


Van Spor

Bakan Bak, Malatya’da Şampiyonlar Kupası maçını izledi


Van Spor

Bakan Bak: "Gençler için yatırımlarımıza devam edeceğiz"


Van Spor

Okul sporlarına Aşkale ambargo koydu


Van Spor

Arıcak’ta ortaokullar arası futbol turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığ yeni bir spor kulübü kazandı


Van Spor

Milli hentbol heyecanı Elazığ’da


Van Spor

Voleybolda kadınlarda Erzincan Valiliği erkeklerde Milli Eğitim Müdürlüğü şampiyon oldu


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk zirvede


Van Spor

Voleybolun kalbi Malatya’da atacak


Van Spor

Muş Lalezar Spor ilk maçında 3 puan kazandı


Van Spor

Elazığspor, Sarıgül’le 3’te 3 yaptı


Van Spor

Yeşilyurtspor son dakikalarda ya üzülüyor ya seviniyor


Van Spor

Evinde hata yapmadı! Fenerbahçe, Karagümrük engelini 2 golle geçti


Van Spor

Iğdır FK - Boluspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Boluspor: 1


Van Spor

Malatya temsilcisi Mardin deplasmanından puansız döndü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 3 - Yeni Malatyaspor: 1


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ