Battalgazi Belediyesi Resim Kursunda yüzde 100 başarı elde edildi

Battalgazi Belediyesi Resim Kursunda yüzde 100 başarı elde edildi

Genel 1.10.2023 10:13:48 0
Battalgazi Belediyesi Resim Kursunda yüzde 100 başarı elde edildi
Tarih: 01.10.2023 10:13 Güncelleme: 01.10.2023 10:13
Battalgazi Belediyesi tarafından açılan resim kursuna katılan öğrenciler yüzde 100 başarı sağlayarak kursiyerlerden tamamı üniversitede eğitim görmeye hak kazandılar. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, kursiyerlerle bir araya gelirken sağlanan başarıdan dolayı tebrik etti.
Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in talimatlarıyla deprem bölgesi Malatya’da gençlerin hayalini kurduğu üniversitede istediği bölüme hazırlanması için açılan resim kursunda yüzde 100 başarı sağlandı. Battalgazi Belediyesi yan tarafında bulunan binada uzman öğreticiler tarafından verilen 3 aylık eğitim sonunda kursa katılan 17 öğrencinin tamamı üniversitelere yerleşti.
Battalgazi Belediyesi tarafından açılan kurslardan 3 ay eğitim gören öğrenciler Eğitim Fakültelerinin Resim Öğretmenliği ve Güzel Sanat Fakültesinin resim bölümünü dereceyle kazandı. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder yetenek sınavını kazanan öğrencilerle atölyede bir araya gelerek kursiyerleri tebrik etti. Güder, “Sizlerin bu denli başarı göstermesi bizleri çok gururlandırdı” dedi.
“Eksikliği hissedince kursun açılması talimatını verdik”
Zor şartların güçlü insanları ortaya çıkardığını ifade eden Güder, "Siz sınava girdiğinizde o zorlu şartları yaşayarak bugün güçlü bir şekilde 17 de 17 yaptınız. Sizin gibi niceleri aynı bu sınava girdiler bekli de başaramadılar. Yaşamış olduğumuz deprem ve o zor sürece rağmen bizler sizlere destek olduk ve siz hem bizi mahcup etmediniz hem de ailenizi. Kursumuzu sizlere bu süreçte destek olmak için açtık. Biliyoruz ki deprem sonrasında çok fazla kurs alternatifi yok. Böyle bir eksikliği de hissedince arkadaşlarımıza kursun açılması talimatını verdik. Sonrasında mutlu olacağımız, gururlanacağımız haberler geldi. Kursumuzla aslında sizleri depremin o yıkıcı psikolojisinden uzaklaştırmak da istedik. Biz belediye olarak birinci önceliğimiz özellikle evlatlarımıza, çocuklarımıza gereken değeri verip onların şartlarını, koşullarını iyileştirip onları geleceğe doğru sağlam güçlü dinamik bir şekilde hazırlamak. Biz belediye olarak evlatlarımızın çocuklarımızın toplumumuza ne kadar katkı sunabilirsek hizmeti daha güzel bir şekilde onlara ulaştırabilirsek biz o kadar mutlu oluruz” diye konuştu.
Bu arada Battalgazi Belediyesi tarafından yeni resim kursu açıldı. Eğitim almak isteyen gençler Battalgazi Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğüne başvuru yapabilirler.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ