Başkent’e gelen depremzedeler hayata tutunmaya çalışıyor

Başkent’e gelen depremzedeler hayata tutunmaya çalışıyor

Genel 21.02.2023 14:57:47 0
Başkent’e gelen depremzedeler hayata tutunmaya çalışıyor
Tarih: 21.02.2023 14:57 Güncelleme: 21.02.2023 14:57
Ankara’daki sivil toplum örgütleri, kapılarını Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerden etkilenen afetzedeler için açtı.
’Asrın felaketi’ olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen deprem, şehirlerin ve özellikle insanların ağır hasarlar almasına neden oldu. Deprem dolayısıyla evlerini, akrabalarını ve sevdiklerini kaybeden depremzedelere bir düzen sağlayabilmek ve yardım edebilmek için Ankara’daki Kayseri Pusatlı Köyü Dernek yönetimi, depremzedelere yardım elini uzattı. Afetzedelere yardım çalışması çerçevesinde 68’e yakın kişi Ankara’da Serhat Mahallesi’nde yer alan derneğe bağlı sosyal tesise yerleştirildi. Depremzedelerin temel ihtiyaçları dernek yönetimi tarafından sağlanıyor. Bunun yanı sıra, dernek yönetimi afetzede çocuklara sosyal aktivite sağlayabilmek için çocukları, sinema ve oyun parkalarına götürerek vakit geçirmelerini sağlıyorlar.

“68’e yakın depremzede var”
Depremin meydana geldiği ilk günden itibaren afet bölgelerine yardımlarda bulunduklarını dile getiren Kayseri Pusatlı Köyü Dernek Başkanı Mustafa Özyolu, “Bütün hemşehrilerimiz deprem bölgesine dağıldı. Kimisi Kahramanmaraş’a, kimisi Hatay’a bu şekilde gittik. Durumun ciddiyetini anlayınca hemen akabinde geldik. Burayı yatakhaneye çevirdik. Derneğimiz 3 katlı, alt kat yemekhane, üst ve orta kat ise yatakhane, bölmeler halinde depremzedelere burayı açtık. Şu an toplam 68’e yakın depremzede var. Psikolojik destek sağlıyoruz ve çocukları sosyal aktivite olarak sinemaya götürüyoruz. Kadın kollarımız, kadınlar ile ilgileniyor. Gençlik kolları, gençlerimiz ile ilgileniyor” dedi.

“150’nin üzerinde akrabamızı kaybettik”
Kahramanmaraş merkezli 11 ili kapsayan depremlerin Adıyaman’da etkisini hisseden afetzede Mehmet Erkmen, enkaz altından çıktıkları zaman yağmur yağdığını ve yağmur altında kaldıklarını belirterek, “Üstümüz başımız, ayakkabımız, çorabımız, gömleğimiz, ceketimiz, kazağımız yok. Çıplaktık. Biz ortada kaldık. Bize suyu gönderenler 32 saat sonra yetişti. Yani, daha önceden kimse bizim yanımıza gelmedi. Adıyaman’da biz kendimiz bir şey yapamadık. Bekledik ki buradaki insanlar bizi kurtarır. Birçok insanımız enkaz altında kaldı. Bize bağırıyor ‘abi beni kurtarın’, ‘ben sağım’, ‘ailemi kurtarın’, ‘ben 5 kişiyim, 7 kişiyim’ birini çıkaramadık. Bu şekilde çok insanımızı kaybettik. 150’nin üzerinde akrabalarımızı kaybettik. Ankara’ya geldik. Yardımcı oluyorlar, yemeklerimizi veriyorlar burada kalıyoruz” ifadelerini kullandı.
Depremleri Hatay’da yaşayan çocuk Hülya Sancaktar, gün içerisinde oyunlar oynayarak vakit geçirdiğini aktararak, “Yapboz yaparak, oyunlar oynayarak vakit geçiriyorum. Kardeşlerimle oynuyorum. Kutu kutu pense oynuyoruz, yapbozları beraber yapıyoruz, bebeklerimizle oynuyoruz. Sinemaya, oyun parklarına gidiyoruz. Parkta oyunlar oynuyoruz. Sinemaya gitmekten, kardeşlerimle oynamaktan, oyun parkına gitmekten keyif alıyorum” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

Konyaspor, Başakşehir'i Sahanında Devirdi: 2-1'lik Galibiyetin Ardındaki Dramatik Anlar


Van Spor

Kadıköy'de Fırtına Gibi Başlangıç: Fenerbahçe Öne Geçti!


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Batman Petrolspor: 2


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar can güvenliği olmayan yollarda ter döküyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor berabere kaldı


Van Spor

Genç Yıldız Arda Güler, Madrid Derbisinde Rüzgar Gibi Esti: 11 Dakikada Gol ve Asist


Van Spor

Elazığlı sporcular milli takım seçmelerine davet edildi


Van Spor

Ağrı’da Avrupa Spor Haftası etkinlikleri düzenlendi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ