Başkan Kahraman'dan Net Çağrı: 'Terör Bağlantılı Belediyelere Kayyum Şart!'

Güvenlik Korucuları Şehit ve Gazi Aileleri Federasyonu Genel Başkanı Ayhan Kahraman, terörle bağlantılı belediyelere kayyum atanması gerektiğini söyledi.

Van Haberleri 8.06.2024 22:32:00 0
Başkan Kahraman
Tarih: 08.06.2024 22:47 Güncelleme: 08.06.2024 22:51

TERÖR BAĞLANTILI BELEDİYELERE KAYYUM ATANMASI ÇAĞRISI

Güvenlik Korucuları Şehit ve Gazi Aileleri Federasyonu Genel Başkanı Ayhan Kahraman, yapmış olduğu basın açıklamasında terörle iltisaklı belediyelere kayyum atanmasının gerekliliğini vurguladı. Kahraman, halk tarafından seçilmiş olan ancak devletin bekaasını, huzur ve güvenliğini tehlikeye atan belediye başkanlarının kabul edilemeyeceğini belirtti.

KAYYUM ATANMASI TALEBİNİN GEREKÇELERİ

Ayhan Kahraman, terör örgütü PKK'ya hizmet ettiği gerekçesiyle tespit edilen belediye başkanlarına karşı tedbir alınmasını talep etti. Göreve gelir gelmez şehit ailelerine mobbing uygulayarak görev değişiklikleri ve işten çıkarmalar yaptıklarını ifade eden Kahraman, şehit ailelerinin böyle bir muameleye maruz kalmalarının kabul edilemez olduğunu dile getirdi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NA ÇAĞRI

Güvenlik Korucuları Şehit ve Gazi Aileleri Federasyonu Genel Başkanı, Doğu ve Güneydoğu Bölgelerinde terör örgütüne hizmet ettiği iddia edilen belediye başkanları hakkında İçişleri Bakanlığı'nın derhal harekete geçmesini ve konunun araştırılmasını talep etti. Kahraman'ın çağrısında, terörle mücadelede kararlılık vurgusu ve huzurun sağlanması konusunda adil yönetim anlayışının önemi altı çizildi.

AÇIKLAMANIN TAM METNİ

Ayhan Kahraman yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; 

"Terörle Ve Teröristle irtisatlı Olan Tüm Belediyelere Kayyum Atanması Lazım,Halkın seçtiği halka hizmet yerine Devletin Bekası huzur ve güvenliğini hiçe Sayan,PKK terör Örgütüne hizmet etmeyi görev Sayan Belediye Başkanlarını bölgede Görmek istemiyoruz.

Şehitlerimizin Bizlere Emaneti Olan Aileleri ve Yakınlarına Göreve Gelir gelmez Şehit ailelerimize mobing uygulayan,ilk yaptıkları icraat ları Şehit ailelerimizin ve yakınlarına görev değişikliğine gidilmesi işten çıkarmaları kabul edilemez.

Bu konuyla alakalı Doğu ve Güneydoğu Bölgemizde Belediye Başkanlığını PKK Terör Örgütüne ve Yandaşlarına hizmet olarak Görev Sayan Belediye başkanları için İçişleri Bakanlığımızı Bir an Önce Harekete Geçip Araştırılmasını İstiyoruz."

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kars 36 Spor, Bitlis 1916 Spor maçının hakemleri belli oldu


Van Spor

Yeni Malatyaspor’un 3 puanı silindi


Van Spor

Genç’e 750 kişilik yeni spor salonu


Van Spor

Elazığ paletli yüzme yarışlarında dünya 3.’sü oldu


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi resmen başladı


Van Spor

25 Mart Spor Kulübü için tek yürek oldu


Van Spor

24Erzincanspor’da mali kriz büyüyor: Futbolcular alacakları için dava açtı


Van Spor

Genç sporcular sahada: Voleybol İl Birinciliği finali devam ediyor


Van Spor

Maça çıkmayan Yeni Malatyaspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Ağrı Gençlik Merkezi’nden anlamlı buluşma


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi


Van Spor

Bitlis 1916’dan dikkat çeken performans


Van Spor

Şampiyonluk kupası Şehriban Günata’nın


Van Spor

Elazığspor’dan Mustafa Sarıgül’e veda


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

Avrupa üçüncüsü Curling Milli Takımı’ndan Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Elazığ’da basketbol turnuvası tamamladı


Van Spor

Erzurum ETÜ Atıcılık takımı Mersin’de birinci oldu


Van Spor

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ