Başkan Güray’dan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van İl Başkanı Emre Güray, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Van Haberleri 10.01.2024 14:33:00 0
Başkan Güray’dan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı
Tarih: 10.01.2024 15:12 Güncelleme: 10.01.2024 17:42

Demokrasinin en önemli unsurlarından birisinin de basın özgürlüğü olduğunun altını çizen İl Başkanı Güray, mesajında şu ifadelere yer verdi:

Gazeteciler, toplumun doğru bir şekilde aydınlatılması, gerçeklerin gün yüzüne çıkarılması, kamuoyunun doğru ve hızlı bilgilendirilmesi konularında hayati bir role sahiptir. Dünyanın herhangi bir yerinde gerçekleşen gelişmeleri objektif ve doğru kaynaklara dayanarak bizlere ulaştıran gazetecilerimiz bu zorlu görevlerini büyük bir özveri ve fedakârlıkla icra etmektedir.

Daha yaşanılır bir dünya için, demokratik ve ahlaki sorumluluk bilinciyle yaptıkları haberlerle milletimizin gözü kulağı olan gazetecilerimize müteşekkiriz. Basının başta milli ve yerli konular olmak üzere meselelere yapıcı ve sağduyulu bir tavırla yaklaşması, millet şuurumuzun sağlamlığı ve demokrasimizin güçlenmesi açısından oldukça önem arz etmektedir. İnanıyorum ki, gazetecilerimiz sahip oldukları bu sorumluluk ile başta ilimiz ve bölgemiz olmak üzere ülkemizin, ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlamak için, olumlu rol üstlenmeye devam edecektir.

10 Ocak, basın mensuplarını onurlandırmak için sadece Türkiye'de kutlanmasının dışında, haber uğruna görev başında hayatını kaybeden gazetecilerin anıldığı bir gün olma özelliği de taşıyor. Hem ülkemizi derinden yaralayan 6 Şubat depreminde hayatını kaybeden gazetecilerimize hem de Filistin’de İşgalci İsrail askerleri tarafından katledilen gazetecilere Allah’tan rahmet diliyorum.

İlimizdeki ve bölgemizdeki yaşanan olaylardan ve meydana gelen gelişmelerden an be an haberdar olmamızı sağlayan gören gözümüz, işiten kulağımız değerli yerel basınımıza ve ulusal basın temsilcilerimize de ayrıca şükranlarımı sunuyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle halkın doğru habere ulaşmasını sağlayan, kamuoyunun vicdanı olan, gerçekleri ortaya çıkarmak için mücadele eden, mesleğin onuru için kar kış demeden, mesai mefhumu gözetmeksizin çalışan tüm kıymetli basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum.


Haber Kaynak : Van Postası Gazetesi
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem