Tarih: 09.10.2024 18:56

Başkan Atalay, Lahey'den Dünyaya Seslendi: 'Susanlar Katliamların Ortaklarıdır'

Facebook Twitter Linked-in

LAHEY'DEN MESAJLAR: UCLG BAŞKANI UĞUR İBRAHİM ALTAY'DAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Lahey'de düzenlenen UCLG Dünya Konseyi toplantısına katılan Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG) ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İsrail'in eylemlerini eleştirerek, sessiz kalanların yaşanan katliamlara ortak olduğunu belirtti. Altay, konuşmasında "İsrail, bazı bölgelerde tüm dünyayı ateşin içine çekiyor." dedi.

BARIŞ İÇİN DÜNYA LİDERLERİNE ÇAĞRI

Lahey'de, "Gelecek Nesiller İçin Yeni Barış Gündemini İnşa Etmek" temasıyla gerçekleşen konferansta Başkan Altay, "Bizler, barışın temellerinin yerel düzeyde, her gün, her yerde atılması gerektiğine inanıyoruz." diye konuşarak, yerel liderlerin barış süreçlerinde aktif roller üstlenebileceklerini vurguladı.

FİLİSTİN BELEDİYE BAŞKANINA DESTEK

Başkan Altay, İsrail tarafından Filistin'den çıkışına izin verilmeyen UCLG-MEWA Başkanı ve Filistin El Halil Belediye Başkanı Tayseer Abu-Sneineh ile görüntülü bir görüşme yaptı ve ona desteklerini iletti. Altay ayrıca, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin İsrail Başbakanı ve Savunma Bakanı hakkında gelen tutuklama talebini hâlâ karara bağlamadığına dikkat çekti.

HER ŞARTTA BARIŞI SAVUNDUĞUNU VURGULADI

Altay, "Masum bebeklerin cesetleri, bugün sessiz kalan dünyanın alnında kara bir lekedir" diyerek, dünya genelinde yaşanan haksızlıkların ve katliamların ortak sorumluluğunu hatırlattı ve tüm platformlarda barış ve kardeşlik ilkeleri savunacaklarını belirtti.

DİYALOĞUN ÖNEMİNE VURGU

Diğer yandan Uğur İbrahim Altay, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin çağrısı olan Yeni Barış Gündemini desteklemek için küresel diplomasiye ve şiddetin önlenmesine katkı sağlama gerekliliği üzerinde durdu. Toplulukların zor zamanlarda sınandığını ve yerel yönetimlerin barışa yönelik en ön saflarda bulunması gerektiğini vurguladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —