Başkan Şerifoğulları’ndan personele, yüzde 35’lik zam

Başkan Şerifoğulları’ndan personele, yüzde 35’lik zam

Politika 31.07.2025 18:24:48 0
Başkan Şerifoğulları’ndan personele, yüzde 35’lik zam
Tarih: 31.07.2025 18:24 Güncelleme: 31.07.2025 18:24
Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, son olarak gerçekleştirdiği yüzde 35’lik maaş artışıyla çalışanlarını enflasyona karşı korumaya devam etti.
Bir yandan eser ve hizmet belediyeciliği anlayışıyla şehri geleceğe taşımayı sürdüren Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, bir yandan da Elazığ Belediyesi’nde görevli personelin haklarını gözetmeye devam ederek, çalışanlarla omuz omuza yürümeye kararlılıkla devam ediyor. Başkan Şerifoğulları, göreve başladığı ilk günden itibaren toplu iş sözleşmeleriyle çalışanlarının mali ve sosyal haklarını güçlendirerek, personeli enflasyona karşı ezdirmemeyi sürdürüyor.
Elazığ Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası Elazığ Şubesi arasında imzalanan protokol kapsamında Elazığ Belediyesi bünyesindeki belediye personellerinin (Bel-Per) ücretlerine yüzde 35 gibi oldukça yüksek bir zam yapıldı. Ayrıca gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesi çerçevesinde personelin özlük haklarında ve sosyal yardımlarında önemli iyileştirmeler de sağlandı.
Personelin aile yaşamına destek amacıyla daha önce sözleşmede yer almayan aile yardımı, Başkan Şerifoğulları tarafından bu yıl ilk kez uygulamaya alındı. Ayrıca geçmiş sözleşmeler kapsamında 20 gün olan refakatçi izni, Başkan Şerifoğulları’nın onayı ile 90 güne çıkartıldı. Eski sözleşmeye göre şoför ve operatörler artık koku yardımı alabilecek. Belediye hizmet binası içinde temizlik görevi yapan büro personelleri ile Park Bahçeler Müdürlüğü atölye işlerinde çalışan ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü trafik amirliği boya servisi çalışanları da bu haktan yararlanacak. İtfaiye Müdürlüğü bünyesinde yangın söndürme hizmetlerinde fiilen görev yapan işçilere ve yüksek elektrik gerilim hattında çalışanlar yüksek risk ücreti alacak. Güvenlik personelinin kart yenileme ücretleri de artık Elazığ Belediyesi tarafından karşılanacak. Yemek yardımına yüzde 82, yakacak yardımına ise yüzde 115 oranında artış sağlandı.
Öte yandan sözleşmenin ikinci yılı için ise Tüketici Fiyatları Endeksi’nde (TÜFE) 2026 yılı Haziran endeks sayısının 2025 yılı Haziran endeks sayısına göre artış oranında zam yapılacak.

"Onlar bizleri hiç mahcup etmedi ve bizler de onları hiç mahcup etmedik"

Sözleşmenin hayırlı olması temennisinde bulunan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları; "Net maaşa yansıyan yüzde 35’lik zamla birlikte, sözleşmemizde ilk kez aile yardımı da yer alıyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 2025 yılını ‘Aile Yılı’ ilan etmesinin ardından Elazığ Belediyesi olarak aile kurumunun önemine vurgu yapabilmek adına ilk kez uygulanan aile yardımı ile birlikte sosyal haklara da yüzde 100’lere varan ciddi zamlar yaptık. Biz, çok büyük bir aileyiz. Elazığ’a hizmet ederken, personelimizin alın teri ile bu şehre hizmet ediyoruz. Yaptığımız projelerde en büyük katkı onların. Onlar bizleri hiç mahcup etmedi ve bizler de onları hiç mahcup etmedik. Her zaman kurumumuzun bütçesini zorladık ancak çalışanlarımızı enflasyon karşısında ezdirmemek adına adeta gövdemizi taşın altına koyduk. Hayırlı ve uğurlu olsun."
Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na teşekkür eden Hizmet-İş Sendikası Elazığ Şube Başkanı Gökhan Arpa da "Başkanımızın öncülüğünde Toplu İş Sözleşmemiz sona erdi. Başkanımıza ve komisyon üyelerine çok teşekkür ediyoruz. Başkanımızın personel ile yakından ilgilendiğini iyi biliyoruz. Allah sizlerden razı olsun" diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Vali Hatipoğlu, başarılı gençlerle bir araya geldi


Van Spor

Speed Skating spor kulübü yönetiminden Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Sporla yükselen şehir Erzincan!


Van Spor

Teknik Direktör Gül, "Eksiklerimizi biliyoruz ve kendi içimizde analiz edip düzeltmek için yoğun çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den okullara spor malzemesi desteği


Van Spor

Yüksekova Spor, Trabzonspor maçına Kars’ta hazırlanıyor


Van Spor

Kayseri'de Rafa şov! Beşiktaş gol olup yağdı


Van Spor

Bodrumspor Deplasmanda Puan Peşinde: Vanspor Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta, Hangi Kanalda?


Van Spor

Serkan Özbalta: "Çok ciddi bütçesi olan takımlara karşı yarışıyoruz"


Van Spor

Sedat Ağçay: "İki takım hak etiği puanı aldı"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Ankara Keçiörengücü: 1


Van Spor

Elazığspor maçında Batman Petrolspor’a seyirci yasağı


Van Spor

Mehmet Kırık, sporda başarının adı oldu


Van Spor

Iğdır FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK 4 - Hatayspor: 2


Van Spor

Çakmur; "Yeni stat projesi hız kesmeden sürüyor"


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Aslan evinde hata yapmadı


Van Spor

Anadolu Karate Ligi'nde İstanbul'da Nefes Kesen Mücadeleler!


Van Spor

MHK Başkanı Gündoğdu'nun Görevine Devam Ettiği Açıklandı: TFF'den İstifa İddialarına Yalanlama


Van Spor

Fenerbahçe'de Yeni Dönem: Sadettin Saran Resmen Başkan


Van Spor

Futbol Dünyasını Sarsan İddia: Aydınus'tan MHK ve Hakem Kardeşler İçin Bomba Açıklamalar


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ