Başkan Şerifoğulları, “Bir ay içerisinde 255 konutun ihalesi gerçekleşecek”

Başkan Şerifoğulları, “Bir ay içerisinde 255 konutun ihalesi gerçekleşecek”

Genel 26.07.2024 17:12:15 0
Başkan Şerifoğulları, “Bir ay içerisinde 255 konutun ihalesi gerçekleşecek”
Tarih: 26.07.2024 17:12 Güncelleme: 26.07.2024 17:12
Karşıyaka Mahallesi’nde rezerv alanda hazine arazisi üzerine 255 konutun yapılması noktasında bakandan söz aldıklarını belirten Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “Hızlı bir şekilde TOKİ plan ve proje çalışmalarını başlattı. İnşallah çok kısa bir süre içerisinde yaklaşık bir ay içerisinde 255 konutun ihalesi gerçekleşecek ve konutların yapımına başlanılacak” dedi.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, ‘Birlikte Yönetim’ ilkesi çerçevesinde mahalle ziyaretlerini sürdürüyor. Başkan Şerifoğulları cuma namazını Kızılay Mahallesi Haylani Kebir Cami’sinde kıldı. Başkan Şerifoğulları, cuma namazı öncesi ve sonrasında vatandaşlarla sohbet ederek talepleri dinledi. Kızılay Mahallesi’nin ardından Karşıyaka Mahallesi’ni ziyaret eden Başkan Şerifoğulları burada mahallede gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Karşıyaka Mahallesi’nin sorunlarının çözümü noktasında çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Başkan Şerifoğulları, “2019 yılında göreve geldiğimiz günden itibaren hizmet görmemiş mahallelerimize daha fazla hizmet götürebilmek adına ve mahallelerimizin gelişimine katkı sağlamak adına çalışmalarımızı gayretli bir şekilde sürdürüyoruz. Karşıyaka Mahallemizde İskan Evleri olarak bilinen alanı TOKİ ile görüşüp protokole bağlamış 2020 depremi ile birlikte yıkıp inşa ettiğimiz 455 konutu ticari alanlarla birlikte hak sahiplerine teslim etmiştik. 2023’te yaşanan 6 Şubat depreminde de Karşıyaka Mahallesi’nde ciddi bir şekilde ağır hasarlı yapı oluşmuştu. Biz Karşıyaka Mahallemizin mahalle kültürünün kaybolmaması adına ve Karşıyaka Mahallesi’nde oturan hemşehrilerimizin kendi mahallelerinde kalabilmesi adına Bakanlığımız nezdinde yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde yine Karşıyaka Mahallemizde rezerv alanda hazine arazisi üzerine 255 konutun yapılması noktasında Sayın Bakanımızdan söz aldık. Ve hızlı bir şekilde TOKİ plan ve proje çalışmalarını başlattı. İnşallah çok kısa bir süre içerisinde yaklaşık bir ay içerisinde 255 konutun ihalesi gerçekleşecek ve konutların yapımına başlanılacak. 255 konut inşasının tamamlanmasıyla ağır hasarlı yapıları olan Karşıyakalı hak sahipleri başka mahallelere gitmeyecek, konutları kendi mahallesinde alacak. Böylece mahallenin gelişmesine de katkı sunulmuş olacak” diye konuştu.

Karşıyaka Mahallesi’nin 2013 yılında kentsel dönüşüm alanı olarak ilan edildiğini hatırlatan Şerifoğulları, “Karşıyaka Mahallemizde hızlı bir şekilde dönüşümünün gerçekleşebilmesi adına eylül Ayı Meclisi’nde Karşıyaka Mahallesi’ni kentsel dönüşüm alanından çıkarıp imarlı alan haline getireceğiz ve gerekli kat yüksekliği ile emsal ile birlikte yapılaşmanın önünün açılması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Karşıyaka Mahallemizde doğal gaz konusunda hemşehrilerimizin sorunları var. Bunun çözümü noktasında da inşallah hızlı bir şekilde belediye olarak üzerimize düşen görevi yapacağız ve doğal gazın buraya getirilmesi noktasında Aksa ile görüşmelerimize başlayacağız. Biz şehrimizin her mahallesinin gelişimi adına çalışmalarımızı gayretli bir şekilde sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'e Dev Talip! Bonservis Bedeli 150 Milyon Euro


Van Spor

Nesine 2.Lig Yeni Malatyaspor: 0- Arkent Arnavutköy Belediyesi FK: 0


Van Spor

Muş’ta voleybol aday hakem kursu başladı


Van Spor

Nesine 2. Lig: Elazığspor: 1 - Ankaraspor: 2


Van Spor

12 Bingölspor şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerliyor


Van Spor

Uluslararası bocce şampiyonası öncesi Elazığ’a çifte gurur


Van Spor

Yeşilyurtspor-Hacettepe maçını Murat Durgutoğlu yönetecek


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor - Arnavutköy karşılaşmasının hakem kadrosunu açıkladı


Van Spor

Elazığspor Teknik Direktörü Sarıgül: "Devre arasına kadar en iyi sonuçları almak istiyoruz"


Van Spor

Elazığlı sporcu Emre Kara milli takım kampına davet edildi


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlikte zirveyi sevdi


Van Spor

Erzurum GSİM spor salonlarında tatlı antrenman


Van Spor

Erzurumspor’da gençlere imza attırıldı


Van Spor

Başkan Dal; "Tertemiz bir futbol istiyoruz"


Van Spor

Elazığlı sporculardan su topunda büyük başarı


Van Spor

TFF 3. Lig’de 10. Hafta: Yeşilyurtspor’un rakibi Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Arnavutköy’ü konuk edecek


Van Spor

2025 satranç turnuvası tamamlandı


Van Spor

Geçen yıl Elazığ’ı temsil ettiler, şimdi yeni şampiyonaya hazırlanıyorlar


Van Spor

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Ajax deplasmanında


Van Spor

Elazığspor-Ankaraspor maçı biletleri satışta


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ