Başkan Sekmen’in “Tarımda Erzurum Modeli” kitabı yoğun ilgi gördü

Başkan Sekmen’in “Tarımda Erzurum Modeli” kitabı yoğun ilgi gördü

Genel 20.12.2024 15:17:41 0
Başkan Sekmen’in “Tarımda Erzurum Modeli” kitabı yoğun ilgi gördü
Tarih: 20.12.2024 15:17 Güncelleme: 20.12.2024 15:17
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in kaleme aldığı “Tarımda Erzurum Modeli” adlı kitabının tanıtım toplantısı Erzurum Müceldili Konağı’nda gerçekleştirildi.
Yoğun ilginin gösterildiği toplantıda kitabının içeriğini anlatan Başkan Sekmen, “Bu toplantı, yalnızca bir kitabın tanıtımı değil; şehrimizin kadim birikiminin modern dünyanın ihtiyaçları doğrultusunda nasıl yeniden şekillendiğini ortaya koyan bir başarı hikâyesinin paylaşımıdır. Erzurum gibi tarihiyle, kültürüyle ve doğal zenginlikleriyle öne çıkan bir şehirde böylesine bir çalışmaya imza atmış olmanın heyecanını ve gururunu sizlerle paylaşmak benim için tarifsiz bir mutluluk kaynağıdır” dedi.
“Tarım, yalnızca bir üretim faaliyeti değil, aynı zamanda insanlık tarihinin en eski medeniyet taşlarından biridir. İnsanlık, buğdayın ilk toprakla buluştuğu andan itibaren tarımla birlikte büyümüş, gelişmiş ve geleceğini inşa etmiştir” diyen Başkan Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kur’an-ı Kerim’de birçok ayette, tarımın ve üretimin önemi vurgulanır. ‘Yeryüzünü sizin için bir beşik kıldık. Orada sizin için geçimlikler ve sizin rızkınızı sağlayacak şeyler var’ ayeti, insanoğlunun toprağa bağlı yaşamını hatırlatır ve çalışmanın, üretmenin gerekliliğini bizlere öğretir. Erzurum’un bereketli ovalarında ve dağlarının eteklerinde bu ayetlerin yansımasını görmek mümkündür. Erzurum, tarih boyunca Anadolu’nun tarım ve hayvancılık merkezi olmuştur. Şehrimizin sahip olduğu geniş mera alanları, zengin su kaynakları ve çalışkan insan gücü, Erzurum’u bu alanda öncü bir şehir haline getirmiştir. Ancak, bizler sadece geçmişin mirasına yaslanmakla yetinmiyoruz. Modern çağın gerekliliklerini göz önüne alarak geleneksel yöntemlerimizi bilimsel bilgiyle buluşturuyor, yenilikçi projelerle tarım ve hayvancılığı daha sürdürülebilir bir hale getiriyoruz.”

“Tarımsal yatırımlarımız artarak devam edecek”
Tarımsal yatırımların artarak devam edeceğini ifade eden Başkan Sekmen, şunları kaydetti: “Kaleme aldığım ‘Tarımda Erzurum Modeli’ kitabımız, Erzurum’un tarım ve hayvancılık alanındaki birikimini, projelerimizi ve geleceğe dair hedeflerimizi bir araya getiren kapsamlı bir eserdir. Bu kitabı kaleme alırken hissettiğim heyecan, yalnızca Erzurum’a değil, ülkemizin tarımına katkı sağlama umuduyla daha da büyüdü. Tarım sektörünün her bir paydaşıyla kurduğumuz temaslar, sahada elde ettiğimiz tecrübeler ve bu alandaki akademik birikim, bu kitabın şekillenmesinde büyük bir rol oynadı. Kitabın her sayfasında yalnızca bir başarı öyküsü değil, aynı zamanda bir gayretin, emeğin ve alın terinin izlerini bulacaksınız.
Bizler, tarımın yalnızca ekonomik bir faaliyet değil, aynı zamanda bir yaşam biçimi olduğunu biliyoruz. Peygamber Efendimiz’in (s.a.v.) “İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır” hadisi, bizlere yaptığımız işin önemini bir kez daha hatırlatıyor. Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak, üreticilerimize sağladığımız desteklerle sadece onların geçim kaynaklarına katkı sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda Erzurum’un tarımsal mirasını koruma ve geliştirme görevini de yerine getiriyoruz. Bu bağlamda, Erzurum’un tarım ve hayvancılık alanındaki kalkınma hamlesini destekleyen projelerimizden biri olan Can Gübre projesine özellikle dikkat çekmek istiyorum. Bu projeyle, kimyasal gübrelerin toprağa verdiği zararı en aza indiriyor, organik üretimi teşvik ediyor ve sürdürülebilir bir tarım modeli oluşturuyoruz. Şunu her zaman hatırımızda tutmalıyız ki, tarım yalnızca bugünü değil, aynı zamanda geleceğimizi de şekillendirir. Her bir tohum, toprağa yalnızca ürün vermek için değil, geleceğin umudunu yeşertmek için ekilir. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı olarak, bu kitabı kaleme alırken hissettiğim mutluluğu tarif etmek benim için gerçekten çok zor. Her sayfasında, Erzurum’un tarihine, kültürüne ve insanlarına olan sevgimi bulacaksınız. Bu eser, yalnızca bir kitap değil; Erzurum’un tarımsal zenginliklerini geleceğe taşıyan bir yol haritasıdır. Şehrimizin üretim potansiyelini ulusal ve uluslararası arenada daha iyi bir noktaya taşımak için bu çalışmayı bir rehber olarak görüyoruz. Bugün burada bir kitabı tanıtırken aynı zamanda Erzurum’un potansiyelini, geleceğini ve umudunu sizlerle paylaşmanın gururunu yaşıyorum. Bu eser, bizim için yalnızca bir başlangıçtır. Önümüzdeki süreçte tarım ve hayvancılık alanında daha pek çok projeyi hayata geçirecek, Erzurum’un kalkınma yolculuğunu hep birlikte sürdüreceğiz.”
Konuşmasının ardından Başkan Sekmen, okuyucularına kitabını imzalayarak takdim etti.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da voleybol müsabakaları tamamlandı


Van Spor

Aslan, Avrupa'da yara aldı! Union Saint-Gilloise engelini aşamadı


Van Spor

Bilek Güreşi İl Birinciliği Yarışması nefes kesti


Van Spor

Korkut’ta okçuluk kurslarına yoğun ilgi


Van Spor

Geleceğin buz hokeycileri ilk adımlarını attı


Van Spor

Elazığspor İstanbul’a gitti


Van Spor

Milli takım kampından Elazığ’a gurur mesajı


Van Spor

Battalgazi’de 3 Bant Bilardo Turnuvası sona erdi


Van Spor

ETÜ ağır sıklette rakip tanımadı


Van Spor

Ağrı 1970 Spor’da büyük kriz: 17 futbolcuya ceza, kadro 7 oyuncuya düştü


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan Net Açıklama: Ligler Devam Edecek, Temizlik Süreci Hız Kesmeyecek!


Van Spor

Susuz’da okular arası futbol turnuvası sürüyor


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, galibiyete uzandı


Van Spor

Sarıkamış’ta voleybol turnuvası heyecanı


Van Spor

Çakmur’dan ailelere ve sporculara teşekkür


Van Spor

Elazığ 1. etap kros yarışmasında bölge birincisi


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan uluslararası şampiyonada 3 altın, 2 bronz madalya


Van Spor

Atatürk Üniversitesi boks takımı, Türkiye şampiyonasından madalyalarla döndü


Van Spor

ETÜ spor kulübü Hemsball Türkiye şampiyonasından çifte kupayla döndü


Van Spor

Ciritte final müsabakalarının iptaline tepki


Van Spor

Iğdır FK - Erzurumspor FK maçının ardından


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ