Başkan Sekmen; "Kent içi trafiği daha akıcı hale gelecek"

Başkan Sekmen; "Kent içi trafiği daha akıcı hale gelecek"

Genel 15.04.2025 09:25:42 0
Başkan Sekmen;
Tarih: 15.04.2025 09:25 Güncelleme: 15.04.2025 09:25
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, kent içi trafiği daha akıcı hale getirmek amacıyla "Bölgesel Adaptif Trafik Yönetimi Araştırma-Uygulama Projesi"ni hayata geçireceklerini ifade etti.
TBMM 22. ve 26. Dönem AK Parti Erzurum Milletvekili, İstanbul Ticaret Üniversitesi, BAU Ulaştırma ve İnşaat Mühendisliği Bölümleri Kurucu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı ile birlikte "Ulaşım Toplantısı" yaptıklarını ifade eden Başkan Sekmen " Erzurum’un ulaşım altyapısını güçlendirmek ve kent içi trafiği daha akıcı hale getirmek amacıyla önemli bir projeyi daha hayata geçiriyoruz. Gelişen teknolojilerle birlikte akıllı ulaşım sistemlerinin kent yaşamına entegrasyonu artık bir gereklilik haline gelmiştir. Bu kapsamda, İstanbul Ticaret Üniversitesi iş birliğiyle "Bölgesel Adaptif Trafik Yönetimi Araştırma-Uygulama Projesi"ni şehrimizde başlatıyoruz" dedi.
"Pilot bölge uygulamalarıyla başlayacak"
Proje ile sabit süreli sistemler yerine, gerçek zamanlı verilere göre çalışan adaptif sistemler devreye alınacağını anlatan Başkan Sekmen, "Kavşaklarda kuyruk boyları, bekleme süreleri ve trafik akışı sensörler aracılığıyla analiz edilerek en verimli trafik yönetimi sağlanacaktır. Trafikten kaynaklanan gürültü ve emisyon gibi çevresel etkilerin azaltılması da bu çalışmaların temel hedefleri arasındadır. Bu proje, pilot bölge uygulamalarıyla başlayacak, elde edilen veriler bilimsel yöntemlerle değerlendirilecek ve Erzurum genelinde yaygınlaştırılacaktır. Kentimizde yaşayan her bir vatandaşımızın konforu ve güvenliği için, akıllı şehircilik vizyonumuzu kararlılıkla sürdürüyoruz. Erzurum’un geleceği için durmadan çalışmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Muşspor’dan golcü transferi


Van Spor

24 Erzincanspor’da denetim süreci bakanlık aşamasında


Van Spor

Iğdır FK - Aliağa FK maçının ardından


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 2 - Aliağa FK: 2


Van Spor

Malatya’da badminton ve futsal il şampiyonları kupalarını aldı


Van Spor

Fenerbahçe, 20 Yıl Sonra Bir İlki Başardı: Süper Lig'in İlk Yarısını Namağlup Kapattı!


Van Spor

Elazığlı Elif Reyyan eskrimde Türkiye şampiyonu


Van Spor

Fenerbahçe'ye 90+1 darbesi! Beşiktaş, Kadıköy'de uçuşa geçti


Van Spor

Elazığspor’da kaleci Muammer’e kulüp bulması için izin verildi


Van Spor

Dostluk Maçı: Elazığspor U16: 2 - Beşiktaş U16: 1


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a top toplayıcı cezası


Van Spor

Sarıkamış’ta Uluslararası FIS Sarıkamış Cup başladı


Van Spor

Sokak basketbolu Hakkâri’de nefes kesti


Van Spor

Hakkâri’de kurumlar arası basketbol heyecanı başladı


Van Spor

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Uluslararası arenada Tunceli’den 6’da 6 şampiyonluk


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ