Başkan Sekmen; “Erzurum tarımda da marka kent olacak”

Başkan Sekmen; “Erzurum tarımda da marka kent olacak”

Genel 20.05.2024 10:30:46 0
Başkan Sekmen; “Erzurum tarımda da marka kent olacak”
Tarih: 20.05.2024 10:30
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum’un tarımda bir “marka kent” olması için üreticiye sağladıkları desteklerin devam edeceğini ifade etti.
Çiftçiyi ihmal edenin geleceğini ihmal etmek olduğu şiarını her zaman kendilerine bir düstur olarak benimsediklerini ifade eden Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Bu anlamda tarımsal üretimin geliştirilmesi sadece ekonomik değil milli bir meseledir. Bizler de ortak akıl ve istişare ile 10 yılda hayata geçirdiğimiz projelerle tarım ve hayvancılık sektörüne önemli katkılar sunduk.” dedi.
“Tarım alanlarımızın geliştirilmesine özel önem veriyoruz”
“Erzurum’da ekilmemiş tek bir tarım arazisi kalmayacak” hedefiyle çıktıkları yolda, Erzurum’u Doğu Anadolu’nun tarım ve hayvancılık merkezi yapmak için adeta bir üretim seferberliği başlattıklarını vurgulayan Başkan Sekmen, “Hz. Adem’den bu yana insanoğlunun hayatta kalmasını ve gelişmesini sağlayan hususların başında tarım ve hayvancılıktaki başarısı gelmektedir. Bizler de buradan yola çıkarak tarım ve hayvancılıkta şehrimizi zirveye çıkardık. Ambarın anahtarı kimin elindeyse güçte onun elinde olur derler, bizler de bu düşüncelerle; tarım dedik, hayvancılık dedik. Büyükşehir Belediyemizin bünyesinde tarım araçları ve tarım makineleri filosu kurduk; üreticimiz kazansın diye, maliyeti azalsın diye, her bir ihtiyacını gidermeye çalışıyoruz. Tarımsal üretimi ekonomik boyutunun çok ötesinde stratejik bir sektör olarak değerlendiriyoruz. Tarım alanlarımızın geliştirilmesine özel önem veriyoruz.
Verimi ve çiftçilerimizin ekonomik gücünü artırmak nihai hedeflerimiz arasındadır.” şeklinde konuştu.
“750 gölet ve 500 sulama tesisi ile rekora koşuyoruz”
Erzurum’un büyüdüğünü, bunun hem kırsalı da hem de kent merkezini de hareketlendirdiğini anlatan Başkan Sekmen, “ Çiftçimize umut ışığı olmak ve daha fazla ürün almalarını sağlamak amacıyla Tarım Makinaları Parkı’nı kurduk. Bununla birlikte Avrupa’nın en büyük tesisi olan Doğu Anadolu Canlı Hayvan Borsamız ile sadece ilimizin değil bölge çiftçisinin de kara gün dostu olduk. bİlçelerimize kurduğumuz Canlı Hayvan Pazarı ile şehrimizin büyük ve küçükbaş hayvan varlığının gelişmesine önemli katkılar sunuyoruz. Mobil ve modüler mezbahalarımız ilimizde sağlıklı ve hijyenik kesimin öncüsü oldu. Tarım ve hayvancılık sektöründe tabiri yerindeyse Türkiye rekoru kırdık. 750 gölet ve 500 sulama tesisi ile yine rekordan rekora koşuyoruz. Et ve Et Ürünleri Entegre Tesisimiz şuan itibariyle Et ve Süt Kurumu Erzurum Kombina Müdürlüğü olarak hizmet veriyor. Göletlerimiz su ürünlerinin neredeyse merkezi konumuna ulaştı.1 milyon yavru balık ile kentin su ürünleri popülasyonuna yeni bir vitrin kazandırdık. Şehrimizde arıcılığın gelişimi için 2500 çiftçimize lojistik destek sağladık ve kadim kentte 2000 yeni arıcı ve 500 de ana arı yetiştiricisine bu alanda üretim yapmasını sağlamak için modern üretim teknikleri ve eğitim hizmeti sunduk.” diye konuştu.
“Attığımız adımlar sayesinde üretim anlam kazanıyor”
30 bin sıvat dağıtımından, çiftçi eğitimlerine, proje danışmanlığından yem desteğine varıncaya kadar tarım ve hayvancılık sektöründe ilkleri yaşattıklarını vurgulayan Başkan Sekmen, sözlerine şöyle devam etti, “Kaba yemden Yemrasyon Hazırlama Merkezi ile Embriyo Merkezi projeleriyle de Doğu’nun makûs talihini yenmeye devam edecek. Erzurum’un tarımda bir “marka kent” olması için üreticiye sağladığımız destekler de proje ve faaliyetlerimiz de bundan sonra kat ve kat artarak devam edecek. İnşallah yakın gelecekte Erzurum’umuzun ülkemizdeki en önemli tarım ve hayvancılık merkezlerinden birisi olduğunu hep birlikte göreceğiz. Kısaca tüm yönleri ve sahip olduğu tüm potansiyelleriyle kadim kentimiz, Doğu Anadolu Bölgesi’nin dinamik bir gücü, adeta kalkınma lokomotifidir. Bizim medeniyet anlayışımız, geçmişin bize emanet ettiği değerleri en güzel şekilde koruyarak dünyaya tanıtmak ve gelecek nesillere aynı değeriyle bırakabilmeyi esas alır. Erzurum’un Türkiye’de öne çıkan başarısının temelinde yatan da tam olarak bu düşünce yapısıdır. Bizler şehrimizdeki emanetleri en iyi şekilde muhafaza ederek tarihimize, kültürümüze ve en önemlisi insanımıza olan saygımızı daima sürdürmekteyiz. Attığımız adımlar sayesinde çiftçilerimize anlam ve değer kazanmaya devam edeceğiz. Şehrimizin yarınlarını düşünerek hayata geçirdiğimiz yatırım ve projelerimiz sayesinde bu kadim memleketimiz, bir çekim alanına dönüşmüş durumdadır. Attığımız adımlar sayesinde üretim anlam kazanıyor, değer kazanıyor. Üreticimiz kazansın diye, maliyeti azalsın diye, her bir ihtiyacını gidermeye çalışıyoruz. Bizler Erzurum’da yaşamın her alanına dokunduk, her ihtiyaca ortak olduk, her soruna karşı durdu. Hayvancılığa verdiğimiz tam destekle çiftçi ve vatandaşlarımızın her daim yanındayız.”

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem