Başkan Sekmen: "Enerji bağımsızlığı yolunda kararlılıkla ilerliyoruz"

Başkan Sekmen: "Enerji bağımsızlığı yolunda kararlılıkla ilerliyoruz"

Genel 8.05.2025 11:42:03 0
Başkan Sekmen:
Tarih: 08.05.2025 11:42 Güncelleme: 08.05.2025 11:42
Enerji Kentleri Birliği Başkanı Mehmet Sekmen, Almanya’nın Münih kentinde düzenlenen ve dünyanın önde gelen yenilenebilir enerji fuarlarından biri olan Intersolar Europe 2025’te yaptığı açıklamada, "Enerji bağımsızlığı yolunda kararlılıkla ilerliyoruz" dedi.
Başkan Sekmen, "Avrupa buluşmasında güneş enerjisi başta olmak üzere yenilenebilir enerji alanındaki küresel gelişmeleri yerinde inceledik, sektörün geleceğini şekillendiren yeni teknolojileri yakından takip ettik ve birçok uluslararası paydaşla görüşmeler gerçekleştirdik" diye konuştu.
"Bugün dünya, enerji politikalarında köklü bir dönüşüm sürecinden geçiyor. Fosil yakıtların çevreye ve ekonomilere olan maliyeti her geçen gün artarken, yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelim artık bir tercih değil, zorunluluk haline gelmiştir" diyen Başkan Sekmen, şöyle devam etti: "Intersolar Europe 2025, bizlere sadece yeni teknolojileri görmek değil, aynı zamanda ülkemizin enerji vizyonunu yurt dışında anlatmak ve yerel yönetimlerin bu alandaki katkılarını uluslararası platformlarda vurgulamak için çok değerli bir zemin sundu.
Fuarda, başta güneş paneli teknolojileri, enerji depolama sistemleri, akıllı şebekeler ve karbon ayak izi azaltımı gibi konularda öncü firmalarla bir araya geldik. Türkiye’deki şehirlerimizde uygulanabilirliği olan birçok modeli ve teknolojik çözümü detaylı şekilde değerlendirme imkânı bulduk." Enerji Kentleri Birliği Başkanı Mehmet Sekmen, Almanya’daki temaslarında Türkiye Cumhuriyeti Münih Başkonsolosu Süalp Erdoğan’ı da ziyaret etti. Sekmen, ziyaretle ilgili şu kaydı düştü: "Başkonsolosumuzla yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın karşılaştığı sorunlar, yerel yönetimlerin uluslararası platformlardaki rolü ve Türkiye-Almanya ilişkileri üzerine verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Kıymetli Başkonsolosumuza misafirperverlikleri için teşekkür ediyorum."
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ