Başkan Sekmen ‘Arzuhal Günleri’nde engellilerin sorunlarını dinledi

Başkan Sekmen ‘Arzuhal Günleri’nde engellilerin sorunlarını dinledi

Genel 17.06.2025 09:28:07 0
Başkan Sekmen ‘Arzuhal Günleri’nde engellilerin sorunlarını dinledi
Tarih: 17.06.2025 09:28 Güncelleme: 17.06.2025 09:28
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şubesi’nin düzenlediği ’Arzuhal Günleri’nde engellilerin sorunlarını dinledi.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin inşa ettiği Doğu Anadolu Bölgesi’nin ilk ve tek korumalı iş yeri statüsündeki Gülümseyen-Down Kafe’de gerçekleştirilen etkinlikte engelli gençler Başkan Mehmet Sekmen’e yoğun ilgi gösterdi. Sekmen, kendisiyle görüşmeye gelen vatandaşlara, "Bizim nazarımızda engel; yüreklerde değil, sadece kelimelerdedir. Birlikte gülümseyen her yüz, bizim için en büyük mutluluktur" kaydını düştü. Engelli vatandaşlarla tek tek görüşüp sorun ve taleplerini dinleyen Başkan Sekmen, "Sorun ve taleplerinizi en kısa zamanda çözüme ulaştıracağım" dedi. "Birlikte geçirdiğimiz her an, gönlümüze dokunan çok özel bir hatıraya dönüştü" diyen Başkan Sekmen, "Sevginin hayat bulduğu Gülümseyen Kafe’mizde engellerin ancak kalplerde olduğunu bir kez daha gördük. Aziz şehrimizin her ferdine olduğu gibi, özel gereksinimli kardeşlerimize de sahip çıkmaya, onları her alanda desteklemeye devam edeceğiz. Rabbim birliğimizi, dirliğimizi, kardeşliğimizi kaim eylesin" şeklinde konuştu.
"Hedefimiz engelsiz bir Erzurum"
Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe de, şunları kaydetti: "Yanımızda olmasından büyük onur duyduğumuz Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen’in davetimize icabet etmeleri, engelli bireylerin haklarına ve sorunlarına gösterdiği hassasiyetin en somut göstergesidir. Bilindiği gibi ‘Kent hakkı’ kavramı, bireylerin yaşadıkları şehirlere erişim, katılım ve şehir olanaklarından eşit şekilde faydalanma hakkını ifade eder. Biz engelli bireyler için bu hak, sadece fiziksel engellerin kaldırılmasıyla sınırlı değildir; aynı zamanda sosyal, kültürel ve ekonomik hayata tam katılımımızın sağlanması anlamına gelir. Engelli bireylerin kent yaşamında karşılaştığı zorlukları en aza indirmek, fırsat eşitliğini sağlamak ve ‘Engelsiz bir Erzurum’ hedefimize ulaşmak için el birliğiyle çalışmaya devam etmeliyiz. Arzuhal Günleri toplantısı, sorunlarımızı dile getireceğimiz, çözüm önerileri sunacağımız ve kent hakkı mücadelemizi güçlendireceğimiz önemli bir buluşma olduğuna inanıyoruz."
Başkan Efe, konuşmasında engellilere yönelik yatırımları hayata geçiren Başkan Sekmen’e teşekkür etti.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor: 3


Van Spor

Osman Özköylü: "Bir hakem çıkıp bizim geleceğimizle oynayamaz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bütün amacımız bu takımın ilk 7’nin içinde olabilmesi"


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Diyarbekirspor:0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ