Başkan Sekmen: “ Tarıma olan desteğimiz hız kesmeyecek”

Başkan Sekmen: “ Tarıma olan desteğimiz hız kesmeyecek”

Ekonomi 2.06.2024 10:44:33 0
Başkan Sekmen: “ Tarıma olan desteğimiz hız kesmeyecek”
Tarih: 02.06.2024 10:44
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, tarıma her anlamda olan desteklerinin devam edeceğini ve planladıkları yeni projelerin de tek tek hayat geçirileceğini açıkladı.
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 2019-2023 yılları arasında ilçelerde ve 497 mahallede 908 üreticinin 15 bin 585 dekarlık alanını tarım makinaları parkıyla işlediklerini belirterek, “Bilindiği gibi geçtiğimiz aylarda Türkiye’de tarıma dayalı sanayinin temel taşlarından biri olan gübre üretimi için biz de elimizi taşın altına koyduk ve “Cann Gübre”yi üretmiştik. Projemiz ülkemizde geniş bir yankı uyandırdı. İnşallah tarımda kimyasal gübre kullanımını ortadan kaldırıp tamamen organik üretime dayalı bir tarım materyali kullanımına zemin hazırlamayı da hedefliyoruz. Bu arada Tarım ve Hayvancılıkta da bölgesinin lider şehri olan Erzurum’umuzda; saatte 1.5 ton gübre serpme, 213 dekar tarla ve ağaç ilaçlama kapasitesine sahip DJİ Agras T40 Zirai İlaçlama Dronumuz sayesinde modern tarım teknikleri ile çalışmaya devam ediyoruz.” dedi.
İşte Sekmen’in tarıma destek projeleri
Tarımsal üretimin nitelik kazanması ve katma değer üretimine imkân sağlaması için özel yol ve yöntemlere ihtiyaç duyulan bir dönemde, Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak 10 yılda çok büyük işlere imza attıklarını belirten Başkan Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü, “Yeni Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, Erzurum Kaba Yem ve Ot Pazarı Projesi,Tarım Makine Parkı 4. Etap, Cazibe Besi Bölgesi Projesi, Yeni Nesil Süt İşleme Tesisi, Sokak Hayvanları İçin Mama Üretim Tesisi, Bal Üretim Pazarlama ve Markalaşma Projesi, Süt Soğutma Tankı ve Süt Sağım Makinesi Dağıtım Projesi, Erzurum Et Borsası, Mobil Gezici Poliklinik Araçları, Benim Köyüm Projesi, Tarım Bahçeleri Projesi, Yüksek Rakım Sebzeciliği Projesi, İç ve Dış Mekan Süs Bitkileri, Fide, Fidan Üretim Projesi, Erzurum ilinde üretilen Yapağının Ekonomiye Kazandırılması Projesi, Peynir Altı Suyu İşleme Tesisi Projesi, Su Ürünleri İşleme Tesisi Projesi, Sığır Kemiği ve Derisinden Jelatin Üretimi Projesi, Toprak Analizi İle Birim Alandan Alınan Ürün Miktarının Artırılması Projesi, Yeni Meyve Bahçesi Tesisi ve Var Olan Bahçelerin Rehabilite Edilmesi Projesi ve Mobil Çoban Evleri adlı bu projelerimizi de nasip olursa tek tek hayata geçireceğiz.”

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem